15 Temmuz unutulmayacak!

15 Temmuz unutulmayacak!

15 Temmuz unutulmayacak!

Karadeniz Ereğli'de, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirilecek.
12 Temmuz Perşembe günü başlayacak etkinlikler kapsamında ilk olarak Karadeniz Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından Gülüç beldesinde bulunan Site Camii'nde saat 11'de Şehitleri Anma programı düzenlenecek. Saat 14'te ise 15 Temmuz gazileri ile şehit aileleri ziyaret edilecek.
13 Temmuz Cuma günü saat 11'de Yaz Kur'an kurslarında Şehitleri Anma Özel Programı düzenlenecek. Aynı gün, Cuma namazından önce Ali Molla Cami'nde Şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif ve Kuranı Kerim ziyafeti programı, akabinde de vatandaşlar tarafından okunan Hatmi Şeriflerin duası yapılacak.
14 Temmuz Cumartesi günü İlçe Müftülüğü tarafından radyolarda söyleşi programı yapılacak. Aynı gün Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklularla söyleşi programı düzenlenecek. Cumartesi günkü etkinlikler, Karadeniz Ereğli'deki şehit aileleri ve yakınları ile gazi ve gazi aileleri için Zonguldak Valiliğince il merkezinde verilecek akşam yemeğiyle sona erecek.
15 Temmuz Pazar günü, saat 11'de Kestaneci Mahallesi'ndeki Şehit mezarlıkları ziyaret ve ruhlarına Kuranı Kerim okunması ve dua yapılması, saat 11.30'da Merkez şehir mezarlıkları ziyaret ve ruhlarına Kuranı Kerim okunması ve dua yapılması, 12.15'te Belen Mahallesi'ndeki Şehit mezarlarını ziyaret ve ruhlarına Kuranı Kerim okunması ve dua yapılması, saat 20'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisinin ve anı defterinin nöbet alanında açık tutulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla demokrasi nöbetinin başlaması (Atatürk anıtı önü), saat 20.30 cami ve minarelerin ışıklarının 16 Temmuz 2017 pazartesi saat 05.23'e kadar açık tutulması. 16 Temmuz Pazartesi saat 00.13 ilçedeki tüm camilerde eş zamanlı olarak selalar okunması.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER