24 DERSLİKLİ OKUL İNŞASI İÇİN İLK ADIM ATILDI

24 DERSLİKLİ OKUL İNŞASI İÇİN İLK ADIM ATILDI

Kdz. Ereğli'ye bağlı Gülüç Beldesinde arazisi bir hayırsever tarafından bağışlanan 24 derslikli okulun inşası için ilk adım atıldı. Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Göktaş, “Gece gündüz, dur durak bilmeden Gülüç’e hizmet ediyoruz. Çünkü biz vatandaşımıza söz verdik. Ne söz verdikse, belde başkanımız, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla birlikte yapıyoruz. Bizim seçim sloganımız, ‘biz birlikte bir aileyiz’ idi. Projelerimizi birlikte yapacağız, birlikte başaracağız demiştik” dedi.

Gülüç Belediye başkanı Gökhan Demirtaş, berbaerinde Ak Parti Gülüç belde başkanı İsmail Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve yüklenici firma yetkilileri ile okul alanında basın açıklamasında bulundu. Okul inşaatı için sürdürülen temel alanı açma çalışmalarını Gülüç  Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş’la birlikte yerinde inceleyen Ak Parti Gülüç  Belde başkanı İsmail Yılmaz, AK Parti iktidarının Gülüç’ten hiçbir zaman elini çekmediğini belirtti. Belediye olarak, parti teşkilatı olarak, muhtarlar olarak el ele vererek Gülüç’e hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Yılmaz şöyle konuştu:

“Gülüç’ümüzün, Zonguldak’ın tek ikili eğitim yapan beldemizde, ihtiyacımız olan bir okulu kazandırmanın sevinci içindeyiz. Bu okulun bugüne kadar gelmesinde emeği olan Sayın Valimize, Milletvekillerimize, il başkanımıza, Özel İdare Sekreterimiz Recep Demirtaş başta olmak üzere, Ahmet Tanyıldız beye, bu yerialıp Milli Eğitim’e bağışlayan Bünyamin Ayhan Beye, bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan Gülüç Belediye Başkanımıza, Önceki Dönem İlçe Başkanımız Mehmet Fatih Çakır’a,  Ereğli’ye atandığı ilk günden beri Gülüç’e ilgi gösteren Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum. İlçe Başkanımız Saffet Bozkurt’a da Gülüç’e ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.

AK Parti iktidarı Gülüç’ten hiçbir zaman elini çekmemiştir. Bundan sonra da yapılması gereken ne  varsa, hükümet adına, devlet adına,  hepsini Gülüç’e kazandırmak için belediye başkanımız, yönetim kurulumuz ve muhtarlarımızla beraber çalışma içindeyiz. Çok güzel bir ortam var. Kardeşane biçimde Gülüç’e hizmet ediyoruz. Eksiklerimizi tek tek gidermeye çalışıyoruz. Bunları da başardık Allah’ın izniyle. 24 derslikli bu okulun Gülüç’ümüze hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Gülüç halkına hayırlı olsun.”

DEMİRTAŞ: “BİRLİKTE YAPACAĞIZ, BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Gülüç Belediye Başkanı  Mustafa Gökhan Demirtaş da yaptığı konuşmada, göreve geldiğinde Gülüç’te sosyal ortamların çok sınırlı olduğunu, yapılan çalışma ve yatırımlarla beldenin çehresinin değişmeye başladığını belirterek şöyle konuştu:

“Bugün 24 derslikli ilkokulumuzun çalışmalarına başladık. Burada emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Saadet Oruç’a, Değerli valimiz ve kaymakamımıza, önceki dönem ilçe başkanımız Fatih Çakır’a, şu anki ilçe başkanımız Saffet Bozkurt’a takiplerinden dolayı, özel idaremize teşekkür ediyoruz.

GÜLÜÇ İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Bu Gülüç için güzel bir yatırım oldu. Bizim tek ikili öğretim Gülüç’te vardı. Burada da 24 derslikli, 12 milyon maliyetli bir okulu Gülüç’e kazandırdığımız için mutluyuz, gururluyuz. Her zaman söyledik, çünkü biz çocuklarımıza değer veriyoruz. En değerli varlıklarımız çocuklarımız.  Eğitim öğretimde de okullarımızın eski olmasından dolayı sıkıntılar yaşıyorduk. Burada güze bir yatırım yaptık, Gülüç’ümüze güzel bir okul kazandırdık.

HAYIRSEVERİN ADI VERİLECEK

Burada dışarıda yatırımcı bir abimizin çocukları, babalarının ismini verip bu arsayı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladılar. Okulumuzun adı Hacı Emin Ayhan olacak. Burada değerli çocuklarına, işlerinde bol kazançlar diliyorum. Onların emeği çok büyük. İleriki günlerde  de tabi bu okulun bitirilmesinin nedeni şuydu. İlkokul ve ortaokul aynı bahçedeydi.  Büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Ortaokul çocuklarımızı buraya aldıktan sonra, ilkokulumuzun yenilenmesi talebinde bulunduk.

Değerli valimiz, sayın kaymakamımız, gerek telefonla, gerek Gülüç’e gelip çalışmaları takip ediyor. Yapılması gereken ne varsa, hep birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz göreve geldiğimizde söz vermiştik vatandaşlarımıza okullarımızı yenileyeceğiz diye. Bu da başta Cumhurbaşkanımız önderliğinde böyle bir okul kazandırdık. Önümüzdeki günlerde de ilkokulumuzun yenilenmesi talebinde bulunacağız. Burası bittikten sonra ortaokul burada, ilkokul öbür bahçede olacak. Gülüç’te yaşayan çocuklarımızın güzel bir eğitim görmesini amaçlıyoruz.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ DEMİŞTİM”

Göreve geldiğimde şunu söylemiştim. Gülüç’te yaşayan çocuklarımız arkadaşlarını Gülüç’e davet edemiyordu. Çünkü Gülüç’te sosyal alan, sosyal yaşam yoktu. Ne kafeterya, ne sahili, ne düzgün okulu yoktu çocuklarımızın.  İleriki günlerde, sahilimiz bitme aşamasına geldi, yukarıdaki millet bahçesine başlayacağız. Terminal projemiz başlıyor, okullarımız yenileniyor. Gece gündüz, dur durak bilmeden Gülüç’e hizmet ediyoruz. Çünkü biz vatandaşımıza söz verdik. Ne söz verdikse, belde başkanımız, meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla birlikte yapıyoruz. Bizim seçim sloganımız, ‘biz birlikte bir aileyiz’ idi. Projelerimizi birlikte yapacağız, birlikte başaracağız demiştik.

270 GÜNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

İnşaatın yapım süresi 270 gün olarak belirlendi. Aşağı yukarı 9 aya tekabül ediyor. Alan arkadaşlar deneyimli.  Erdemir İlkokulu, Alaplı’daki ilkokulu yapan arkadaşlar. Deneyimli bir firma. İşi hızlı şekilde sürdüreceklerine inanıyoruz. Biz de belediye olarak gerek ekipman, gerekirse araç olarak yardımcı oluruz kendilerine. Amaç bir an önce Gülüç’ümüzün bu okula kavuşması.”

“KORONA VİRÜSÜ BİRLİKTE YENECEĞİZ”

Başkan Demirtaş, korona virüsle mücadele ile ilgili de uyarı ve hatırlatmalarda bulunarak konuşmasını şöyle tamamladı:

“Şu anda Koronavirüs illetiyle uğraşıyoruz. Korona virüsle ilgili olarak da vatandaşlarımızla bir aradayız, beraberiz.  Mücadelemiz devam ediyor, maskeleri, dezenfekteler, kalabalıktan uzak durmalarla, bunu hep beraber başaracağız. Birlikte yeneceğiz. Onun için halkımıza ekibimle beraber kavga gürültü etmeden, belde başkanımız, muhtarlarımız, yönetim kurullarımızla  beraber gece gündüz çalışıyoruz. Gerek Ankara, gerek Zonguldak, gerek işadamlarımızdan her türlü yardıma açığız. Onlardan da destek alıyoruz. Gülüç halkı yastığa başını koyduğunda rahat uyusun. Çünkü biz bu göreve gönüllü geldik. Belediyecilik gönül işi dedik. Biz gece gündüz hizmet üreteceğiz ve Gülüç’te yaşayan halkımızı refaha çıkaracağız. Öncelikle çocuklarımıza bu okulun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlkokul ile ilgili açıklamamızı daha sonra yapacağız.”

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2020, 17:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gulucte biri
Gulucte biri - 3 yıl Önce

Saolsun hayırseverimizden. Ama okulun adı Gülüç vesile dikmen ortaokulu olarak kalmaliiii

SIRADAKİ HABER