29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KISITLI SAYIDA KATILIMCIYLA KUTLANACAK

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KISITLI SAYIDA KATILIMCIYLA KUTLANACAK

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıldönümünü kutladı.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu şöyle dedi:

“Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, millet, vatan ve istiklâl sevgisini milli irade kavramına dönüştüren, onurlu bir mücadeledir.

Bu mücadele sonucunda 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet ilan edilmiştir. Bizler de bugün Türk Milleti olarak, bu özel günün 97. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en büyük çağdaşlaşma adımı, toplumsal ve siyasal değişimdir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Bu büyük zaferin sonucunda bizlere kahramanlarımız tarafından, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve hür bir irade bırakmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleşen Cumhuriyet Rejimi, getirdiği yenilikler ile bilime, akılcılığa, özgür düşünceye dayalı modern Türkiye’nin temelini oluşturmuş, Türk milletinin ufkunu genişletmiş, ülkemizde; sosyal, eğitim, ekonomik, kültürel alanlarda büyük ilerlemelerin yaşandığı aydınlık bir yol açılmasını sağlamıştır.

Bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri daima hatırlayacak, Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde ülkemizi eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda geliştirerek Dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ileriye taşıyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum.

“SINIRLI SAYIDA KATILIMCIYLA KUTLANACAK...”

 Değerli Kdz. Ereğli halkı; Covid-19 salgının oluşturduğu hayati riskin ne yazık ki halen devam etmesi nedeni ile, sınırlı sayıda katılımcı ile tören gerçekleştirilecektir. Bu sebeple Kamu kurum/kuruluşlarının yanı sıra, özel işyerlerinin, binaların caddelerin bayrak ve flamalarla donatılmasına önem verilmesi, vatandaşlarımızın evlerinin cam ve balkonlarını Şanlı Türk Bayrağımız ile donatması hususunda gerekli önemin verilmesini rica eder, yaşanan salgının en kısa sürede bitmesi dileğiyle, bayramlarımızı yeniden hep beraber coşkuyla kutlayacağımız günlere kavuşmayı canı gönülden dilerim. “

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2020, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER