3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinliği düzenlendi...

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

3 Haziran  Dünya Bisiklet Günü etkinliği düzenlendi...

İlçedeki Karadeniz Ereğli Doğa ve Bisiklet Gezginleri Derneği (Edobis) tarafından düzenlenen etkinlikte, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Edobis Yönetim Kurulu Başkanı Yekta Lafçı, burada yaptığı konuşmada, Dünya Bisiklet Günü’nün tarihçesinden bahsederek, şunları kaydetti:

“Bisiklet dünyada artışa geçen, herkes için güvenli, verimli, düşük karbonlu ve uygun fiyatlı ulaşım için vazgeçilmez bir taşıttır. Ülkemizde ve Karadeniz Ereğlimiz’de her geçen gün artan bisiklet kullanımı daha da teşvik edilmelidir. Ancak, artan bisiklet kullanımı, beraberinde trafikte çarpma neticesinde yaşanan birçok olumsuz durum ortaya çıkartmaktadır. Yaşanan bisikletli ölümlerinin artmaması için alınması gereken tüm tedbirlerin yapılması ve uygulanması gerekir. Bisiklet alt yapısına yapılacak olan bisiklet yolu ve benzeri çalışmaların yanı sıra sürücülerin de eğitilmesi ve cezaların da ‘caydırıcı olacak şekilde’ düzenlenmesini arzu ediyoruz. Bu vesileyle; İlçe yönetiminde yetkili Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine çağrımız; yeşilin, mavi ile buluştuğu güzel sahil ilçemizi, Avrupa’nın ‘Bisikletin Başkenti’ yapmaya el ele varmışınız?”

Etkinlik, Anıt önünde bisikletleri ile hareket eden dernek üyelerinin, Balı Mahallesine gerçekleştirdikleri Bisiklet gezi turu ile tamamlandı.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER