30 AĞUSTOS'U TEDBİR VE ÖNLEMLERLE KUTLAYACAĞIZ

30 AĞUSTOS'U TEDBİR VE ÖNLEMLERLE KUTLAYACAĞIZ

Kdz. Ereğli'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, geçit töreni yapılmayacağı bildirildi.
Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada, ülke genelindeki Coronavirüs (Cocid-19) Salgını tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığınca önlemler alındığını söyledi.
Bakanlığın, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek Çelenk Koyma Törenlerinin 15 kadar kişinin katılımıyla yapılması yazısı gönderdiğinin altını çizen  Çorumluoğlu, konuya ilişkin şu görüşlere yer verdi; 
“İlçemizde de 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni sınırlı sayıda katılım ile gerçekleştirilecek. Atatürk Anıtı’na çelenk koyma törenimizde Bakanlığımızın 15 kişi kadar sınırlaması olsa da biz, 20-25 kişilik ekip ile törenimizi yapacağız. Geçit merasimi ise olmayacak. Törenin ardından bu kez Kestaneci Mezarlığındaki Şehitlerimizin Mezarlarını ziyaret edeceğiz. Daha sonra da iki Şehit ve Gazi ailesine ziyaretimiz olacak.”
İŞTE 30 AĞUSTOS RESMİ PROGRAMI
30 Ağustos’ta, İlçe Merkezindeki Atatürk Anıtı’na saat 10.00’da Çelenk sunumu ile başlayacak tören, Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile sürecek.
Karadeniz bölge ve Garnizon Komutanılğında görevli Deniz İstihkam Üsteğmen Hasan Gökhan Özbağ’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşması ile son bulacak törenin ardından, Atatür Anıtı alanındaki, “Müdafai Hukuk Cemiyeti” üyelerinin 12’sinin büstüne karanfiller bırakılacak.
Saat 10.30’da Kestaneci Mezarlığındaki Şehit mezarlarının ziyaret edileceği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, protokol üyeleri 2 Şahit ve Gazi ailelerini ziyaret edecekler.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER