393 ÖĞRENCİ TABLETİNE KAVUŞTU

393 ÖĞRENCİ TABLETİNE KAVUŞTU

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığınca bir süredir yürütülen ‘tablet’ kampanyası sonuç verdi. Kısa adi BİLSEM olan Bilim ve Sanat Merkezi’nin Kırmacı mahallesindeki kurumunda Uzaktan eğitime destek amacı ile başlatılan ‘Bilgisayar, tablet ve internet destek projesi’ töreni gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada, bağış hesabına 289 bin lira bağışta bulunulduğunu söyledi. Diğer kurum ve hayırseverlerin de yardımları ile 393 tablet alındığını ifade eden Çorumluoğlu, şunları söyledi:

“Bakanlığımız, sayın valimizin başlatmış olduğu bu kampanyayı bizde Ereğli’de başlattık. Bugüne kadar belli bir rakamlara ulaştık. Bugüne kadar, Ereğli’deki tüm vatandaşlarımıza güvendik, hiç yarı yolda kalmadık. Bu bilgisayar kampanyasında da sağ olsunlar Ereğli’deki hemşerilerimiz, kurumlarımız bizi yanlış bırakmadılar. Şuanda 7, 8,10, 11 ve 12. Sınıflarda 393 tablet talebi geldi bize. Biz bu talebi karşılayacak düzeye ulaştık. Kaymakamlığımızca bir hesap numarası yayınladık. Bu numaraya 289 bin lira bağışta bulunuldu. Biz yalnız da değildik, paydaş kuruluşlarımız vardı.    Bu kampanyaya halen devam ediyoruz. Mutlaka siz değil sizin ulaştığınız, görüştüğünüz kişiler de olabilir. Bu tabletlerin alınması için Kaymakamlık hesabına bağış yapıldığında biz, bu bağışı kabul ederiz.”

POSBIYIK: EĞİTİM İMKANLARINDAN YOKSUN KALAN ÖĞRENCİLER İÇİN SESSİZ KALAMAZDIK
Kampanyanın ikinci büyük destekçisi Ereğli Belediyesi adına Başkan Halil Posbıyık da, fırsat eşitsizliği vurgusu yaptığı konuşmasında, “salgının yarattığı ortam, çocuklarımızın eğitimleri konusunda ne yazık ki bazı aksaklıklara yol açtı. Yüz yüze eğitim alamadıkları, uzatan eğitimin her çocuk için mümkün olmayışı bizi son derece üzmüştür. Pandemi sürecinde bilgisayarı ya da interneti olmadığı için eğitim imkanlarından yoksun kalan öğrenciler için sessiz kalamazdık” ifadelerini kullandı.

EN FAZLA BAĞIŞ ERDEMİR'DEN

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ise tabletlerin 7, 8,10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine verileceğini söyledi. Aksoy, şöyle dedi: “Okullarımızda, okul müdürlerinin başkanlığında sınıf öğretmeni ve rehber öğretmeninin kurduğu komisyonlarda belirlenerek tutanak altına alınan; maddi durumları yetersiz, uzaktan eğiteme erişemeyen 1342 öğrenci için Ereğli Kaymakamlığınca düzenlenen tablet kampanyasında ERDEMİR 230 tablet, Ereğli Belediyesi 100 tablet, TAT Metal 57 tablet ve diğer hayırseverler 43 tablet ile katkıda bulunmuşlardır. Ayrıca Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası da bize 65 adet tablet teslim edecektir. Böylece 495 adet tablet temin edilmiş olacaktır. Bugün ise 393 öğrenciye tabletleri verilecektir.” Törenin sonunda ise kürsüde duran tabletler, belirlen öğrencilere verilmek üzere okul müdürlerine teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2020, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER