5 bin kestane fidanı dağıtıldı

5 bin kestane fidanı dağıtıldı

5 bin kestane fidanı dağıtıldı

Zonguldak’ın  Ereğli ilçe Kaymakamlığı öncülüğünde bölgede arıcılığın geliştirilmesi için başlatılan çalışma kapsamında Ormanlı Beldesi’nde 5 bin adet kestane fidanı arıcılara ve orman köylüsünü dağıtıldı.

Tarım ve Orman Kdz. Ereğli İlçe Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Zonguldak Arıcılar Birliği’nin koordinasyonuyla gerçekleştirilen çalışma sonuç verdi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 5 bin adet kestane fidanı başta karakavuz, Akköy ve Uludağ köyleri olmak üzere E. Sofular, Şamlar, Kızılcapınar, Serintepe ve Saltuklu köylerine dağıtıldı.

Fidan dağıtım töreninde konuşan Kdz. Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Günaydın bölgede arıcılığın geliştirilmesi, bal kalitesinin ve veriminin artırılması için başlatılan çalışma kapsamında izole bölge ilan edilen Akköy, Karakavuz ve Uludağ köyleri yoğunlukta olmak üzere kestane fidanı dağıttıklarını söyledi. Günaydın beş bin adet kestane fidanı ile hem arıcılığın geliştirileceğini hem de kestane üretiminin artacağını belirterek önümüzdeki yıllarda fidanların aşılanması konusunda da köylüye destek vereceklerini söyledi. Osman Günaydın; “Biz sadece kestane fidanı dağıtmıyoruz. Köylümüze, çiftçimize, arıcılarımızın hep yanında olacağız. Beş bin adet kestane fidanını toprakla buluşturarak umut ekiyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Tarım Orman İlçe Müdürlüğü teknik personeli üreticilere kestane fidanının dikimi ve bakımı konusunda bilgi verdikten sonra fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER