50 BİN ADET KESTANE FİDANI DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

50 BİN ADET KESTANE FİDANI DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantısında muhtarlara açıklamalarda bulundu.

50 bin kestane fidanının dağıtımının gerçekleştirilerek hem kestaneciliğe hem de kestane balı üretimine katkı sağlamak istediklerine değinen Çorumluoğlu: "Ereğli'de Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak yaklaşık 10 milyon lira bir bütçeyi KÖYDES ve diğer gelirleri ile icra ediyoruz. Özellikle bu sene havaların kurak gitmesi ile birlikte ilçemizde alt yapı eksiklikleri daha da ön plana çıktı. Bu anlamda susuzluk köylerimizin en büyük sıkıntısı idi. Bu yıl kurumayan kaynakların öyle tahmin ediyorum ki 10 yıllık süre içerisinde daha devam edeceğini, bu yıl akan çeşme 10 yıl boyunca köylerimizde akacaktır. Eksik kalacak köylerimizi net bir şekilde gördük. Bu sorunları köy bazıyla ve grup olarak çözmeye çalıştık. Grup olarak çözmede özellikle Çayırlı bölgesindeki yaptığımız büyük bir depo ile yaklaşık 13 tane köyümüzün su sorununu çözme anlamında başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bu alanda 1 milyon liralık bir ödenek harcadık. Hedefimiz Çayırlı köyünde bu senenin sonunda suyu depoya akıtmak. Bundan sonraki yıllarda da bu suyu köylerimize vereceğiz." dedi ve şöyle devam etti.

Özellikle köylerimizin ekonomik olarak gelişmesi için yine kaymakamlık olarak çalışmaları yürütüyoruz. Süleymanbeyler köyüne 200 dönümlük orta ölçekli sanayi sitesinin kurulması ile o bölgedeki köylerin istihdamını sağlanmasında katkı olacağını düşünüyoruz. Sanayi Müdürlüğü'ne dosyamızı hazırladık. Ana gayemiz köyden gelen vatandaşlarımızı şehre inmeden memnun, mutlu ve ekonomik seviyesini yüksek tutmak. Kovid-19 sonrası görüldü ki köylerimizdeki kırsal kesimdeki yaşamın devam etmesi gerekiyor. Ereğli köyleri tam bir tabiat harikası olduğunu düşündüğümüzde Kovid-19'un belki olumsuzluklarının yanında köylerimizin önemini biraz daha ortaya çıkarması yönünde bir katkısı olduğunu söylemek istiyorum.

"KESTANE FİDANI DAĞITACAĞIZ"

Tarım İl Müdürlüğümüzce köylerimizde tarımsal geliri arttırıcı ve günün taleplerine uygun olarak ürünler üretilmesi yönünde çalışmalar yürütülüyor. Yeni ürünler ile köylerimizin ekonomik gelirini arttıracağız. Karakavuz bölgesinde meşhur kestane balı var. Kestane balı kıymetli. Buna bağlı olarak 50 binin üzerinde kestane fidanı dağıtacağız. Hem kestane toplanacak hem de arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımız da ekonomik gelir elde etmiş olacaktır.

Devrek yolumuz müteahhit çalışmalara başladı. Milletvekilleri o bölgede incelemelerdeydi. Yıllardır umutla beklediğimiz müteahhitin tekrar çalışmaya başlaması bu açıdan oldukça önemli. Valimize ve milletvekillerimize bu çalışmaların yeniden başlamasından ötürü yöre muhtarları adına teşekkür ediyorum. Sadece orası Devrek yolu değil bizim Armutlucuma ile entegre olmamızı sağlayan bir yol olacak"

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2020, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER