Açılışı Kaymakam Çorumluoğlu yaptı

Açılışı Kaymakam Çorumluoğlu yaptı

Açılışı Kaymakam Çorumluoğlu yaptı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Merih Şule Ortaokulu’nda, “EU Codeveek Haftası” kapsamında etkinlik düzenlendi.

Avrupa’da 2013’ten itibaren gönüllü okulların katılımı ile gerçekleştirilen, geçtiğimiz eğitim-öğretim sezonunda hizmete açılan Merih Şule Ortaokulunda ise ilki aynı dönem düzenlenen etkinliğin ikincisi, Kırmacı mahallesi mevkisindeki okul bahçesinde yapıldı.

Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ile Kızılca Ortaokulu’nun destek verdiği etkinliğin açılışını, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Kadir Korkmaz, açılışta yaptığı konuşmada, bu tür etkinlikleri devam ettireceklerini belirterek, desteklerinden dolayı başta Kaymakam Çorumluoğlu’na, İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne, BİLSEM’e v okul yönetimlerine teşekkür etti.

Nurdan Ahmet ve Orhan Oğuz İlkokulu, İhsan Yılmaz İlkokulu, Gülüç Vesile Dikmen Ortaokulu, İsmet İnönü Ortaokulunun Atölye çalışmaları yer aldı.

Kodlama ve dijital okur-yazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek amaçlı aktiviteleri kapsayan etkinlikte; Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Robotik Kodlama, Temel Elektronik, Bilgisayarsız Kodlama, Sanal Gerçeklik, Artırılmış Gerçeklik, 3 Boyutlu Tasarım ve Yazıcı, Drone teknolojileri atölyeleri, öğrenciler ve davetliler tarafından ilgi ile gezildi.

Kaymakam Çorumluoğlu da, sergilenen çalışmalardan bazılarına katılarak, çocuklarla birlikte eğlendi.

Etkinliği, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aksoy, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler veliler ile öğrenciler gezdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER