"ADALETE HİZMET EDİYORUZ"

"ADALETE HİZMET EDİYORUZ"

"ADALETE HİZMET EDİYORUZ"

Kdz.Ereğli'de 2019 - 2020 adli yılı, düzenlenen törenle açıldı. Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

 Zonguldak Barosu İlçe Temsilcisi ve Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Eren Demircan, törende yaptığı konuşmada yeni adli yılın tüm insanlığa, özgürlük, adalet, insan hakları, demokrasi, barış ve esenlikler getirmesi dileğini ifade etti.

Avukat ve baroların, adli yıl açılış törenlerinin misafiri değil ev sahipleri olduğunu hatırlatan Demircan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Savunmanın asli unsuru olan bizler bu yeni adli yılda da Mahkemeler tarafından verilecek olan kararların adalet duygusunu tam anlamı ile tatmin ederek toplumda huzur ve güven ortamını sağlayan, insanı hukukun merkezine yerleştiren, hak ve özgürlüklerin güvencesi olan bağımsız bir yargı düzenine ulaşılmasını amaçlarını taşımasını temenni ederken, biz avukatlar olarak da geçmişte de olduğu üzere bu hususların en iyi şekilde gerçekleşmesi adına elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağımızı taahhüt ediyoruz.”

"ADALETE HİZMET EDİYORUZ"

Avukatların yargının üç kurucu unsurundan biri olan savunmayı temsil ettiğini vurgulayan Demircan şunları kaydetti:

“Yargı sisteminden avukat çıkartıldığında sırasıyla savunma hakkını, adil yargılanma hakkını, hukuk devleti ilkesini en nihayetinde de adaleti yok etmiş oluruz. Dolayısıyla avukatlar olarak mesleğimizin kutsallığına ve adalete hizmet ettiğimize inancımız tamdır. Ancak günümüzdeki toplumsal algıya baktığımızda avukatlık mesleğinin hak ettiği değeri ve itibarı görmediğini, avukata güven ve saygının gitgide yitirildiğini müşahede etmekteyiz. Meslek onuruna ve saygınlığına aykırı bu algının düzeltilmesi ve avukatlara hak ettikleri saygınlığın tekrar kazandırılması için gerekli tedbirlerin alınması, mesleğin icrasına yönelik gerekli iyileştirmelerin yapılması oldukça elzemdir. Dünyanın birçok ülkesinde savunmanın yetkileri oldukça geniş tutulmakta ve de bu durum yargılamaların daha şeffaf ve de adil yapılmasını, keyfi düzenleme ve uygulamaların önüne geçilmesine vesile olmaktadır. Öyle ki daha geniş ve kapsamlı yetkilere sahip olunan bir savunma sisteminde adalet anlayışı tam anlamıyla toplumun her kesimine nüfuz edecek, bu durumda halkımızın daha huzurlu ve barışçıl bir şekilde yaşamasına büyük katkı sağlayacaktır.”

"ADALET MİHENK TAŞI KABUL EDİLMELİ..."

Yeni adli yıl içerisinde Avukatların karşılaştığı sorunların çözüme kavuşturulması ve avukatlık mesleğinin şartlarının daha da iyileştirilmesini dilediğini ifade eden Demircan, “ Hukukçular Derneği Yönetimi olarak bu minvaldeki çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğimizi bilgilerinize sunuyorum. Sonuç itibariyle yargı camiası mensupları olarak hepimizin ortak gayesi, hukukun üstünlüğü anlayışının perçinlenerek hukukun her daim ileriye gitmesi ve adaletin her koşulda mihenk taşı kabul edilmesidir. Bu gayeye ulaşmak için adalete hizmet eden her bir meslektaşımızın özveriyle çalıştığını ve üzerine düşeni yapmaya devam edeceğine can-ı gönülden inanıyorum. Sözlerimi noktalarken bir kez daha katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyor, yeni adli yılın milletimiz ve tüm meslektaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyor; huzur, sağlık, barış ve adalet içerisinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum"  ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2019, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER