Aile hayatımızı bölmeye çalışıyorlar

Aile hayatımızı bölmeye çalışıyorlar

Aile hayatımızı bölmeye çalışıyorlar

Zonguldak’ın Ereğli ilçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans düzenlendi.

Ereğli Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans düzenlendi. Ereğli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl yurtiçi ve yurtdışında Yüce Peygamberi daha iyi anlamak ve onu daha iyi tanıtmaya yönelik bir dizi programlar icra ettiğini ifade ederek, “Hicri tarih itibariyle Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü münasebetiyle bu güzellikler farklı platformlarda sergileniyor. Biz de Ereğli ilçesi olarak hafta başından itibaren farklı etkinlikler sergiliyoruz. Yüce Peygamberimizin hayatının hangi evresine, hangi safhasına, hangi dönemine bakarsak bakalım karşımızda Mevlamızın sunduğu gibi müstesna bir şahsiyet, gerçekten bir örnek, gerçek bir önder olarak görüyoruz. Bu etkinlikler çerçevesinde Yüce Peygamberimizin insani güzellikleri şahsında toplayan, mükemmellikleri şahsında barındıran Yüce Peygamberimizi farklı yönleriyle halkımıza tanıtmaya çalışıyoruz. Peygamberimiz ve Aile Hayatı ki; hayatımızın başından sonuna kadar toplumun bütün kesimlerini çok yakinen ilgilendiren ve bizim toplumumuzun da olmazsa olmazı olan çekirdek ailemizin, aile yuvasının Peygamber Efendimizin sıcaklığı ile nasıl ılık hale geldiği, o hayat içerisinde hangi güzelliklerin sergilendiğini çok değerli hocamız eminim ki bizlere aktaracak. Rabbim bizleri bu güzelliklerden ayırmasın. Mevlam bu programa katılan ve katkı koyan bütün kardeşlerimizden razı olsun. Her zaman olduğu gibi, bizi her türlü destekleyen ve halkın içinde olan Sayın Kaymakamımıza da özelikle teşekkür etmek istiyorum.”dedi. 

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da konuşmasında; Mevlid-i Nebi haftası boyunca Müftülüğün güzel çalışmalara imza attığını belirtti ve emeği geçen herkesi kutladı. Çorumluoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanlığının bu çalışmasının ve seçilen konuların fevkalade önemli olduğunu burada sizlere söylemek istiyorum. Kur’an-ı Kerim ve mealini, Peygamber Efendimizin hayatını değerli vatandaşlarımıza anlatmazsak başka birileri çıkıyor bunu yanlış anlatıyor. Ondan sonra 15 Temmuz’da olduğu gibi başımıza mermi olarak, top olarak yağıyor. Dolayısıyla bu Müftülük personeli olarak bizim en önemli görevimiz. Bugün de güzel bir konu belirlenmiş. Peygamberimiz ve aile hayatını burada dinleyeceğiz. Bizi parçalamaya çalışan Avrupalılar, ilk zamanlarda tola tüfekle geldiler ama bunu başaramayacaklarını anladıkları zaman bizi içimizden bölmeye çalıştılar. Gençliğimizi zararlı alışkanlıklara tutmaya çalıştılar, öbür yandan da aile hayatımızı bölmeye çalıştılar. Bir geçmişimize bakın bir de şuan ki aile hayatına bakın. Ne yazık ki burada bir korozyon var, bir bozulma var. Bu toplumun da bozulması neticesini doğuracak. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olacaksak bunun en önemli temeli ailede atılacaktır. Üzülerek görüyorum ki çocuklar anne babalarıyla, eşler kocalarıyla konuşamaz bir toplum haline geliyoruz. Biz bu tür konferanslarla, inşallah birlik ve beraberliğimizi daha da arttıracağız. Neden birlik ve beraberliğimizi arttıracağız, çünkü Müslümanların yaşadığı her yerde bugün Türk milletine ihtiyaç var. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olalım ki Bosna’daki Müslüman kardeşimize dokunabilelim. Biz birlik beraberlik içerisinde olalım ki Somali’de, Miyanmar’da, Suriye’de, Irak’taki, dünyanın hangi noktasında olursa olsun İslam’ı yaşamış, yaşayacak ve ruhunda paylaşmış değerli kardeşlerimize güçlü bir Türkiye, güçlü bir insanlık olarak gidip yardımcı olalım. Onun için bu çalışmalar son derece önemlidir. Buraya teşrif eden herkese teşekkür ediyorum.”

Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Program, Kdz. Ereğli Müftülüğü ilahi korosunun tasavvuf musikisi sunumu ve Semazen gösterimi ile son buldu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER