AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇAKIR, BASIN BAYRAMINI KUTLADI

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ÇAKIR, BASIN BAYRAMINI KUTLADI

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Çakır’ın açıklaması şöyle:

“Sansürün 1908 yılında kaldırılışının ardından ülkemizde basın bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz, tüm basın emekçilerinin görevlerini daha rahat, daha hür bir ortamda ifa edebilmeleri ve özlük haklarının tartışılması için bir vesiledir.

Toplumun doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesi için gece gündüz demeden çalışan yazılı, görsel ve işitsel medya mensuplarına daha özgür bir çalışma alanının sağlanması, mevcut haklarının genişletilmesi ve korunması adına çalışmalar yapılması, bu hak ve özgürlükler adaletli bir şekilde uygulanması esas olmalıdır.

Gelişen teknik olanaklar ve toplumsal yapı,  basın sektörünün de zaman içerisinde değişime uğramasına yol açmış, halkın doğru ve etkin haber kaynağına ulaşması ve dezenformasyondan korunması demokrasimiz geliştikçe daha da önemli hale gelmiş, Pandemi döneminde bu önem daha da artmıştır.

Buna bağlı olarak Karadeniz Ereğli Basınımız da her zaman olduğu gibi,  tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde, halk sağlığının korunması ve halkın doğru bilgilendirilmesi adına çok önemli görevler üstlenmiş, bu görevleri hakkıyla yerine getirmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Basın Meslek İlkeleri'ne uyarak her daim görevinin başında olan basın emekçilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı şahsım ve mensubu bulunduğum AK Parti adına kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2020, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER