AK PARTİLİ VEKİL UÇAR'DAN KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU'NA ZİYARET

AK PARTİLİ VEKİL UÇAR'DAN KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU'NA ZİYARET

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’na ziyarette bulundu. Ziyarette Covid 19 salgını üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. 

Kaymakam Çorumloğlu, sohbet havasında geçen ziyarette,  Uçar’a Koronavirüs salgının günlük yaşamı sınırladığını anlattı. Çorumluoğlu, “Ben bir defa asansör kullandım. Onda da eski valilerden bir tanesi geldi. O valiyle inerken asansöre bindim. Onun dışında asansöre binmedim.  Ne yazık ki COVİD hareket kabiliyetimizi azalttı. Sabah yürüyerek gelirdim, akşam yürüyerek giderdim şimdi onu bile yapamıyorum. Dün demiryolu hattında altı yedi kilometre yürüdüm. Nasıl olmuş diye. Spor kabiliyetimiz biraz geriledi” dedi.

Uçar, Kaymakam Çorumluoğlu’nun meclisteki durumu sorması üzerine  şunları  söyledi:

“Sürekli ikaz ediyorlar grupta. Bizde 57 arkadaş COVİD oldu. Sadece AK Parti’de. Bunlardan bir kısmı tedavisini tamamladı, istirahat etti geçirdi, bir  kısmı hala karantinada. Onun dışında mesela Milletvekili Hakan Çavuşoğlu arkadaşımız hastanede. Karantinadaydı tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Personellerde var. Muhalefet partisinden arkadaşlar da var bayağı. Covid teşhisi konuldu denilince, mesela geçen gün Ahmet bey geçen hafta test veriyor, hem bilgisayar testi, hem sürüntü veriyor, ikisi de negatif çıkıyor.  Ama film çektiler, akciğer filmi, onda bir leke koydular, karantinaya alalım dediler. Onu da Covid grubunun içine yazmışlar.”

FİLM TESTTEN DAHA GARANTİ...

Koronavirüs salgını ekseninde devam eden sohbet şöyle devam etti:

Çorumluoğlu: “Film testten daha garanti diyoruz.  Aramızda doktor yok ama radyolog bir arkadaşım, elli tane film okuyorum, çoğunun akciğerleri kötü diyor. Testlerin bir doğru olmama aralığı var.”

Bu konuya şu cümlelerle destek veren AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar,  “Zonguldak, Kilimli, Kozlu ve merkezde yaşayanlar test yaptırsalar yüzde sekseninde bu hastalık  çıkar. Onun için demiyorum. Maden bölgesi olduğundan KOAH hastası çok var. Düne kadar orada müthiş bir şey …  Karbonmonoksiti sürekli teneffüs eden yerlerden bir tanesi madenlerimiz.

 “BU HASTALIĞIN NELER GETİRECEĞİNİ BİLMİYORUZ”

Kaymakam Çorumluoğlu konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

 “Merkezde az vaka çıkma sebebi de  ilk dalgada çoğu vatandaş bu hastalığa yakalandı.

 KOAH Hastalığıyla bu hastalığı ayırt edebilirler mi onu da bilmiyorum. Aşı gelecek, yüzde doksanbeş diyorlar. Yüzde beş bir pay var. Bu işin neresinden tutarsanız tutun, önemli olan kendimizi koruyabilmek. Sizin o yönden işiniz zor. Vatandaşlar hemhal oldukça bu risk daha da artıyor. Bir de vatandaş kırılmasın üzülmesin diye düşünüyoruz. Geçen vali yardımcımız geldi, iki yere gittik, ikisinde de çay içmedi. Ben dedi, prensipteyim dedi. Benim çok hoşuma gitti. Ben gittiğim yerde çay içiyorum. Bu yönde biraz daha dikkatli olmak lazım. Benim korkum, Covid’in vücutta ne gibi bir hasar bıraktığı konusunda bilim adamlarının söylediği net bir şey yok. Bu hastalığın neler getireceğini bilmiyoruz.”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar konuşmasının sonunda ise bu  hastalık adeta nükleer facia  gibi yani...” cümleleriyle tamamladı.

Sohbetin kalanı basına kapalı olarak devam etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER