AKILZON Projesi başladı

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen AKILZON (Akıl ve Zeka Oyunları) Projesi'nin başladığı bildirildi.

AKILZON Projesi başladı

Karadeniz Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2019-2020 Eğitim -Öğretim Yılında Zonguldak Valiliği himayesinde başlatılan ve Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilkokul düzeyinde uygulanan AKILZON (Akıl ve Zeka Oyunları Projesi) kapsamında ilçemiz ilkokul öğretmenlerine Zeka Oyunları kursu verileceği bildirildi.  

Bu kapsamda eğitimlerin ilk etabı olan "Zeka Oyunları 1" 14 Ekim 2019 Pazartesi günü İsmet İnönü İlkokulu öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitimler olarak başlandı.

Zeka oyunları dersi sayesinde okullarda öğrencilerin; Akıl yürütme ve problem çözme becerilerinin gelişmesini, konsantrasyon süre ve derinliğinin artmasını, çok yönlü/stratejik/eleştirel düşünebilmesini, sebep-sonuç ilişkisini doğru kurabilmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Ders sayesinde öğrencilerin planlı hareket etmesini, hızlı analitik düşünme ve karar vermesini, durumlar karşısında farklı çözüm yolları, ekip çalışmasına yatkınlığın artmasını, sosyal başarının artmasını ve akademik (sınav / ders) başarılarının artmasını sağlamak hedefleniyor. Ayrıca öğretmenlerin, zeka (akıl) oyunları dersinde öğrencilerin sahip oldukları zekâ potansiyellerinin farkına varmaları sağlanarak, öğrencilerin sahip oldukları potansiyelin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında Kdz. Ereğli Akıl-Zeka Oyunları Atölyesi Kurtlar İlkokulu, Ormanlı İlkokulu, Kızılcapınar İlkokulu, Bayat İlkokulu, Sinitli İlkokulu, Bölücek Kadir Nevişet İlkokulu, İsmet İnönü İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu, Çayırlı İlkokulumuzda Akıl ve Zeka Oyun atölyeleri kuruldu.

İlçedeki tüm ilkokullarda Akıl ve Zeka Oyun atölyeleri kurulması planlandığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019, 19:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER