AKİT TV'YE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

AKİT TV'YE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Saymanı ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Emin Semih Özkök, Akit TV hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Özkök, Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Adliye Sarayı önünde yaptığı açıklamada, söz konusu televizyon kanalının, 30 Ağustos Zafer Bayramı haberinin yayınlandığı sırada ekranın alt yazısında “Anıt Kabir” yerine “Anır Kabir” yazdığının söyledi.

Televizyon kanalının bu tavrının vatandaşların ruhunu yaraladığını savunan Özkök, şöyle dedi:

“30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, ekranlarındaki alt yazıda ‘Anıt Kabir’ yerine ‘Anır Kabir’ ifadesinin kullanılması, sonradan da düzeltilmemesi, özür dilenmemesi yada bu konuda bir açıklama yapılmaması konusunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş felsefesine sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların tamamının ruhu yaralanmıştır. Biz ise bu yaralanmanın acısını biraz hafifletmek adına ADD olarak bugün Ülke genelindeki 347 şubemizin tamamıyla birlikte aynı saatte Adliyelerde Savcılıklara suç duyurusunda bulunacağız. Bu, Akit TV’nin ilk yaptığı yanlışlık ve terbiyesizlik değil. Artık çizme, bardak doldu, taşmak üzere.”

Özkök ve beraberindekiler daha sonra Adliye sarayına giderek suç duyurusu dilekçelerini Savcılığa teslim ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER