Alacaağzı’nı devlet işletmeli

Alacaağzı’nı devlet işletmeli

Alacaağzı’nı devlet işletmeli

CHP Zonguldak Milletvekili, 27. Dönem Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında, partisinin Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Pınarcık ve Dağlıca köylerini ziyaret ederek vatandaşları dinledi.
KÖYLERİMİZDEN GÖÇ VAR!
Pınarcık ve Dağlıca köylerinde CHP'ye ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye destek isteyen Demirtaş, işsizliğin Zonguldak’taki en önemli sorun olduğunu, gençlerin bu nedenle köylerden göç etmek zorunda kaldığını, TTK'nın işçi açığının giderilmesi gerektiğini, ifade etti.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, köy ziyaretlerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
"Köy yollarımızda bazı eksiklikler var. Bunların biran önce yapılması lazım. Bu konuda Valimizle gereken görüşmeleri yapacağım. İşsizlik de en önemli sorun.  Gençlerimiz köylerden iş bulamadıkları için göç etmek zorunda kalıyorlar. Dağlıca’dan da son iki yılda 100 kişinin göç ettiğini öğrendim. Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde Kandilli Alacaağzı işletmesi için ihale vardı. Kimse girmedi ihaleye. Burası 4 yıldır atıl durumda. Burada çalışan 1.000 kişi işsiz kaldı. Alacaağzı’nı devlet işletmeli ve madenlerden Zonguldaklı’ya iş olanağı yaratılması gerekir" dedi.
HER KÖYDEN 15-20 KİŞİ TTK’YA ALINACAK!
Konuşmasında Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak mitingine de değinen CHP'li Demirtaş; "Bu yıl bin işçi, önümüzdeki yıl da 500 işçi alınacağını söyledi Ak Parti Genel Başkanı. Bu güne kadar niye işçi almamışlar? Oysa TTK'nın norm kadrosu 14 bin 500. İşçi açığı 6 bin 500. Biz TTK'nın işçi açığını gidereceğiz. 6 bin 500 işçi alacağız. Bizim iktidarımızda TTK’ya her köyden 15-20 kişi işe alınacak. 16 yıldır değişen hiçbir şey yok. O halde bunları değiştirmek gerekiyor" dedi.
CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli'nin çocuğu olarak sorunları çözmek için 24 Haziran'da hem partisine hem de Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye güçlü bir destek beklediğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2018, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER