"AMAÇ ÖNYARGILARI KIRMAK"

"AMAÇ ÖNYARGILARI KIRMAK"

"AMAÇ ÖNYARGILARI KIRMAK"

Karadeniz Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu ile Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu İşbirliği ile matematiğe yönelik önyargıların giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen "Durakta Matematik Var" projesinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğretmenlerinden Sultan Çivici ve Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulu öğretmenlerinden Hilal Öztürk koordinatörlüğünde, Kaymakamlık ve Ereğli Belediyesi desteğiyle hazırlanan e-twinning projesi kapsamında gerçekleştirilen açılış, Karadeniz Ereğli İskele Camii önünde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Ereğli Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Muhammet Ali Ateş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, belediye birim amirleri, okul müdürleri ve öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Tören öncesinde otobüs durağı çeşitli matematik işlem ve uygulamalarının tanıtıldığı, çeşitli matematik problemlerinin yer aldığı afişlerle süslendi. İki okulun öğrencileri, proje kapsamında matematik sevgisini anlatan döviz ve pankartlar taşıdı, proje kapsamında hazırlanan "Durakta Matematik Var" şarkısını seslendirdi.

"AMAÇ ÖNYARGILARI KIRMAK"

Proje Koordinatörü Sultan Çivici açılışta yaptığı konuşmada, projenin Türkiye'de 81 ilde 160 ortak tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Çivici şunları kaydetti:

"Proje, 36 ilimizde 52 ilçemizde duraklarda yerini almıştır. Romanya, Makedonya, Arnavutluk ve Azerbaycan ortakları da olan uluslar arası bir projedir. Kuruculuğu ve çizimleri Osmaniye'de Mukaddes Karip öğretmenimize aittir. Kdz. Ereğli'de projemizi Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu ile Bölücek Kadir Nevişet Kameroğlu İlkokulu yürütmektedir. Proje sorumluları Sultan Çivici ve Hilal Öztürk'tür. Amacımız eğlenceli çizimlerle matematiği daha çekici hale getirip ön yargıları kırmak; severek eğlenerek, öğrenmelerini sağlamak, yediden yetmişe herkese matematiği sevdirmektir.

Matematiği öğrenci, öğretmen, kitap, okul dörtgeninden çıkarıp eğlenceli çizimlerle günlük yaşamın içinde yeniden keşfetmemizi sağlamak, matematiğe karşı olumsuz tutum sergileyen kişilerin bu eğlenceli çizimlerle matematiğe bakış açısını olumlu yönde değiştirerek onlara matematik sevgisini yediden yetmişe herkese aşılamak istiyoruz. Bu doğrultuda daha geniş kitleye ulaşıp fayda sağlamak için bu projemizi okul kapsamından çıkarıp duraklara taşıdık. Öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın otobüs duraklarında beklerken boşa harcanan mecburi zaman içinde renkli afişlerimizi gördüğünde, merak edip incelediğinde küçük de olsa matematiğe dair kazanımlar sağlayacaklardır. Böylece matematiği günlük yaşamın avantajı haline getirmeyi amaçladık.

Projemizin ilerleyen sürecinde öğrencilerimizin matematik dersinde öğrendikleri kendi çizimleri ile görselleştirerek, kendi afişlerini oluşturmaları sağlanacaktır. Bu süreçte öğrencilerimiz yaparak, yaşayarak, aktif olarak projede yer alarak kalıcı öğrenme sağlayacaklardır. Kendi çizimlerini duraklarda sergileyerek derse karşı motivasyonu artacak, özgüven ve başarı duygusunu tadacaklardır. Bu duyguyu yaşayan çocuklar ise artık matematiğe sempati ile gülümseyerek bakacaklar ve seveceklerdir. Matematiğin hayatlarına kattığı keyfi herkesle paylaşacaklardır. Bu projenin hepimize faydalı olacağını düşünüyoruz."

KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLERE PLAKET

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy, Belediye Kültür Müdürü Ateş ve şube müdürleri tarafından projenin açılış kurdelesi kesildi. Milli Eğitim Müdürü Aksoy ve Kültür Müdürü Ateş, proje koordinatör öğretmenleri Sultan Çivici ve Hilal Öztürk'e plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.

Açılış, törene katılan öğrenciler ve protokolün birlikte resim çektirmeleri ile sona erdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER