ANNENİN DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR, ÇOCUKLAR PERİŞAN OLDULAR...

ANNENİN DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR, ÇOCUKLAR PERİŞAN OLDULAR...

Kdz. Ereğli'de dün akşam saatlerinde çıkan yangında ağır yaralanan ve Ankara Şehir hastanesine sevk edilen Nurhan Karayel’in durumunun 72 saatlik kritik zamanının devam ettiği öğrenildi. Nuray Karayel’in ağabeyi Ersan Şentürk ve ablası evin durumunun çok kötü olduğunu, yeğeni Kerem Karayel’in sınavlara hazırlandığı, evde kullanılabilecek hiçbirşeyin  kalmadığını ve uzanacak yardım elini beklediklerini ifade etti.

Ereğli’ de dün akşam saatlerinde Müftü Mahallesi Devrek yolu caddesi üzerinde 4 katlı binanın 3. Katında Nurhan Karayel’in sobayı yaktığı sırada, sobanın patlaması sonucu yangın çıkmış, çıkan yangında Nurhan Karayel ağır yaralanmıştı. Yangın sırasında odasında olan 16 yaşındaki oğlu Kerem Karayel ise kendisini balkona atmış, itfaiye ekiplerince kurtarılmıştı.

Olaydan sonra ilk olarak Özel Echomar Hastanesine kaldırılan Nurhan Karayel, burada yapılan illk müdahalenin ardından Ankara Şehir Hastanesine sevk edilmişti.

Yangından sonra evin temizlik çalışmasına başlayan Nurhan Karayel’in ağabeyi Ersan Şentürk ve ablası Nuray Aydemir, yaptıkları açıklamalarında evin kullanılmaz hale geldiğini, kardeşlerinin ise hayati tehlikesinin bulunduğu, kardeşlerinin kritik 72 saatlik dönemi atlatması için dua ettiklerini ifade etti.

Yangın sırasında alt katta oturan Nurhan Karayel’in ağabeyi Ersan Şentürk, kendisinin olayı duyup yuklarıya çıktığını ve kız kardeşinin alev topuna döndüğünü, kendisinin bornoz ile kardeşini söndürmeye çalıştığını ifade etti. Şentürk yaptığı açıklamasında “Şu anda içinde bulunduğu harabe ev kız kardeşim Nurhan Karayel’in yaşadığı ev. Kendisi şu anda Ankara Şehir hastanesi yanık yoğun bakımında yatmakta olup, 72 saatlik kritik durumu söz konusu. Tedavi süreci de devam etmektedir. Kocası şu anda Ankara’da yanında. Aile perişan. Herkes perişan. Bir yıkım, bir facia. Bir can yanması. Kelimelrle anlatılacak bir tarafı yok. Bu sıkıntının altından kalkmak için mücadele veriyoruz. Herkesin bu konuda desteğini bekliyoruz. Kardeşimin 3. Derece yanıkları var. Yanmayan yeri kalmamış. Gözümün önünde alev topuna dönmüştü. Bornozla sarıp söndürmeye çalıştım” dedi.

Nurhan Karayel’in ablası Nuray Aydemir’ de evde hiçbir eşyanın kalmadığını, yepeni Kerem’in ise bütün okul eşyalarının yandığını, kendilerine uzanacak yardım eli istediklerini kaydetti. Olay anını göz yaşları içerisinde anlatan Abla Nuray Aydemir konuşmasında “ Kız kardeşimi ateşler içerisinde gördüm. Çocukları sorduğumda kızının arkadaşında Kerem’in evde olduğunu söyledi. Eve koçtum. Ama kapıdan içeriye ateşten giremedim. Islak bir battaniye bulup üzerime sararak Kerem’i kurtarmak istedim.  Ekipler geldi. Kerem’i balkondan aldılar. Çok kötüydü. Kerem’in kitapları hep yanmış. Kızımızın desen öyle. Kıyafetler tamamen yanmış. El birliği ile gücümüzün yettiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışacağız” dedi.

 Yangın sırasında evde olan ve annesinin çığlıklarıyla odadan çıkmak isteyen Kerem Karayel, alevleri görünce kendisini balkona attığını söyledi. Sınavlarına hazırlanan ve bütün kitapları eşyalarının yandığını ifade eden 16 yaşında ki Kerem Karayel, kendisinin kitaplarımın temin edilmesini istedi. Kerem Karayel konuşmasında “ Annem sobayı yakmaya çalışıyordu. Ben de odamdaydım. Bir anda annemin çığlıklarını duydum. Her yer bir anda alev almaya başladı. Ben annemi dışarıya atmak isterken benimde kolum yandı. Sonra odaya geri dönmek zorunda kaldım. Daha sonrada balkona çıktım. Beni itfaiye ekipleri kurtardı. Oradan da hastaneye gittim. Yangından dolayı tüm kitaplarım ve eşyalarım yandı. Hepsi kül oldu. Şu anda da sınavlarım var. Benim sınavım için gerekli kitaplarımın ve eşyalarımın alınmasını istiyorum” dedi.

Diğer yandan yangının neden çıktığı ile ilgili olarak İtfaiye ve Polis Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının devam ettiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2021, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER