ARICILIK MESLEĞİYLE EVİNİ GEÇİNDİRİYOR, İŞSİZ GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

ARICILIK MESLEĞİYLE EVİNİ GEÇİNDİRİYOR, İŞSİZ GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

Kdz. Ereğli'ye bağlı Karakavuz Köyü Muhtarı Bilgin İlik, çocuğu gibi sevdiği arılarına gözü gibi baktığını belirterek, işsiz olanlara seslenerek ‘Arıcılık yapıp evlerini geçindirebilirler’ dedi.

Karakavuz Muhtarı Bilgin İlik Arıcılık mesleğini herkesin yağabileceğini ve özellikle gençlerin bu işe girerek maddi kazanç sağlayabileceklerini kaydetti.

Kendisinin arıları çok sevdiğini ve kendisinden sonra çocuklarının da bu mesleği sürdüreceğine inandığını kaydeden Karakavuz Muhtarı Bilgin İlik; "Babamdan sonra ben devraldım. 1980 yılından beri arıcılık yapabiliyorum.  Gelir kazancımı arıcılıktan kazanıyorum. Arılar zararlı değildir. Arı normal bir hayvana benzemez. Arıya bakarken stresli olmamak gerekiyor. Terli şekilde arıların yanına gidersek arılar saldırabilir. Arı kendisine bakan kişinin temiz olmasını benimser. Arı çok temiz varlıktır.  Arının bazen beni de soktuğu oluyor ama o kadar etkili değil. Ben arıyı seviyorum. Bizim aileden bir birey gibi görüyorum. İnşallah benim oğlum da devam eder. Arı olmazsa olmazımızdır.  Çok stresli olduğum da arılarımın yanına oturup onlara bakarak stresimi atıyorum. Arıların çalışması ilham kaynağı oluyor. Ereğli bölgemizde birçok işsiz olan gençlerimizde gelir kaynağı olarak arıcılık yapabilirler. Önümüzdeki aylarda kestane balımızı çıkartacağız.’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2020, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER