Askeri casus iftirasına amiral olarak yanıt verdi…

Kdz. Ereğli İlçesinde bulunan Karadeniz Bölge komutanlığı görevini bir yılı aşkın bir süredir başarı ile yürüten ve son YAŞ kararı ile Amiralliğe yükselen Kurmay Albay Aykut Manioğlu’nun Askeri Casusluk kumpasıyla TSK’dan tasfiye edilmek istendiği ortaya çıktı.

Askeri casus iftirasına amiral olarak yanıt verdi…

Kdz. Ereğli İlçesinde bulunan Karadeniz Bölge komutanlığı görevini bir yılı aşkın bir süredir başarı ile yürüten ve son YAŞ kararı ile Amiralliğe yükselen Kurmay Albay Aykut Manioğlu’nun Askeri Casusluk kumpasıyla TSK’dan tasfiye edilmek istendiği ortaya çıktı. Askeri casus davasından berat eden ve iftiraya amiral olarak yanıt veren Manioğlu 30 Ağustos’ta Amiral rütbesini takarak, Kdz. Ereğli’deki hizmetlerini sürdürecek.  

15 Temmuz sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen eski Tuğamiral Hasan Doğan’ın yerine Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’na getirilen Manioğlu’nun İzmir’deki Askeri Casusluk kumpasıyla TSK’dan tasfiye edilmeye çalışılan isimlerden biri olduğu ortaya çıktı.

Balyoz ve Casusluk davalarında kurulan kumpaslarla yıllarca hapis yatan ve aklandıktan sonra TSK’ya dönen ve Amiral olan 9 kurmay Albay’dan biri olan Manioğlu kendisine kurulan Kumpası aşıp önce yargılandığı davadan beraat etti ardından Amiral olmayı başardı.

Her şey 20 Ocak 2010’da Taraf Gazetesi’nde ‘Balyoz Harekât Planı’ denilen belgelerin yayınlanmasıyla başladı. Ergenekon ve bağlantılı davaların ardından Balyoz ve Casusluk kumpaslarıyla TSK doğrudan hedefe alınmıştı. Yüzlerce asker, onlarca general; halka ateş açacaklar, camileri vuracaklar, komşu ülkeleri savaşa kışkırtacaklar, casusluk yaptılar ve hükümeti devirip darbe yapacaklar gibi iddialarla dalga dalga tutuklandı.

Hepsi beraat etti

Vatan hainliğiyle suçlandıkları yargılama sürecinde birçok hak ve hukuk ihlali yapıldı. Hakkında kanıt bile olmayan askerler kurulan kumpasla yıllarca cezaevinde yattı. Yargılama sonunda askerler 13 ile 20 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı. FETÖ/PDY yapısının çözülmesiyle haklılıkları ortaya çıkınca hepsi beraat etti. İşte o komutanlar bugün YAŞ’ta paşa yapılarak TSK’nın en kritik birim ve birliklerinin başına geçti. 2 Ağustos’ta yapılan YAŞ toplantısında FETÖ mağduru olan Deniz Kuvvetleri’nden 7 kurmay albay tuğamiralliğe, Hava ve Kara Kuvvetleri’nden de 1’er kurmay albay tuğgeneralliğe terfi etti. Bu atamalar kumpas mağduru 9 kurmay albaya iade-i itibar olarak yorumlandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2017, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER