Balbaloğlu: "Ereğli hakettiği yerde değil"

Balbaloğlu: "Ereğli hakettiği yerde değil"

Balbaloğlu: "Ereğli hakettiği yerde değil"

Karadeniz Ereğli İYİ Parti İlçe Başkanı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, “İYİ Parti, tüm engellemelere, tüm imkansızlıklara karşın sayın genel başkanımız Meral Akşener’in vermiş olduğu müthiş mücadele sonucu, milletimize bir umut olmuştur” dedi.

Balbaloğlu, 29 Şubat’ta yapılacak ilçe kongresinde yeniden başkanlığa adayl olduğunu belirterek birlikte görev yaptığı arkadaşlrın teşekkür etti.
Balbaloğlu;  “Hepimiz Ereğli'de yaşıyoruz. Üzülerek ifade etmek isterim ki Batı Karadeniz’in pırlantası Ereğlimiz bugün hak ettiği yerde değildir. İşçinin, emeğin, mavinin, yeşilin simgesi olan Ereğli bugüne kadar hep ötelenmiştir. Karadeniz Ereğli ilçe olmasına rağmen bugün 40' tan fazla elden daha gelişmiş bir şehirdir. Ereğli Demir Çelik sektörünün kalbinin attığı önemli kuruma sahipken, yan sanayiyle desteklenememesi büyük bir kayıptır. Karadeniz Eregli Türkiye'nin en uzun 3 sahil şeridine sahip olmasına karşın limanlarını aktif olarak kullanmaması büyük bir kayıptır. Nüfusumuza göre fakülte sayımız ve öğrenci sayımız maalesef olması gereken rakamın çok altındadır. Yerel değerlerimiz, Osmanlı Çileği, Elpek Bezi, turizm ve fındık üretimimiz istediğimiz düzeyde değildir. Ve hep bahsettiğimiz 2006 yılında Türkiye'nin parmakla gösterdiği tersaneler bölgesi maalesef yanlış politikalar sonrasında atıl bir duruma gelmiştir. Karadeniz Ereğli göç veren bir şehir durumundadır. Hiçbir baba geçimini sağlamak için evlatlarını terk etmek zorunda kalmamalıdır. Bu beraberinde sosyolojik problemlerle taşır.”

29 Şubat’ta yapılacak 2. Olağan Kongrede yeniden İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Op. Dr. Evrim Balbaloğlu’na partililerden de destek geldi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2020, 01:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER