Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiler

Ereğli Sivil Dayanışma Platformu", Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiler

Kdz.Ereğli'de çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu "Ereğli Sivil Dayanışma Platformu", Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

BİR KEZ DAHA İSTİKLAL MÜCADELESİ

Devrim Bulvarı'nda bir araya gelen gruptakiler Türk bayrağı açtı. Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Ziya Babal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir kez daha istiklal mücadelesi verdiğini söyledi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK

Suriye'de yıllardır devam eden kaos ve iç savaş ortamının kan ve göz yaşı getirdiğini anlatan Babal, "Türkiye ise ülkesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeli mazluma kapılarını açarak tüm dünyaya İnsanlık dersi vermiştir. Türkiye’nin barış ve kardeşlik adına ortaya koyduğu bütün insani ve vicdani çabalarına ve fedakârlıklarına rağmen gerek batı gerekse de Esed rejimi ısrarla ülkemiz aleyhine bir takım faaliyetlerde bulunmaya devam etmiş ve bu art niyetli faaliyetlerinin neticesi olarak hemen sınırımızda bir terör devleti tehlikesi baş göstermiştir" dedi.

TERÖRE KARŞI SAVAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun düzenlediği Barış pınarı Harekatı'nın Türk-Kürt veya Türk-Arap savaşı olmadığını belirten Babal, şunları söyledi: "Barış Pınarları Harekatı ülkemizin bekasına kastetmekle kalmayıp Suriye'li kardeşlerimizin de huzuruna ve kardeşliğine kasteden terör örgütlerine ve kurmak istedikleri terör devletine karşı yapılmış bir harekattır. Bu harekat ile ülkemizdeki milyonlarca mülteci kardeşimiz vatanlarına dönecek ve o bölgede kendilerine barış ve huzur içinde bir hayat inşa edeceklerdir. Bu harekat ile ülkemiz kendisi üzerine oynanan oyunları bozacak ve kendisine umut bağlayan dünya mazlumlarının umudu olmaya devam edecektir.

"DUALARIMIZ ONLARLADIR"

Bizler Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren MEMUR-SEN, HAK-İŞ, MÜSİAD, İHH, KIZILAY, EĞİTİM-BİR-SEN, SAĞLIK-SEN, DİYANET-SEN, BEM-BİR-SEN,TÜGVA, TEK-DER, ÖNDER ve ENSAR’dan oluşanKARADENİZ EREĞLİ SİVİL DAYANIŞMA PLATFORMU olarak, PYD-YPG Teröründen canı yanan komşularımızın hasret kaldığı barışı ve huzuru getirmek için sefere çıkan Kahraman Ordumuza ve Suriye Milli Ordusuna desteğimiz tamdır ve dualarımız onlarladır. Allah Kahraman Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin ve ayağına taş değdirmesin. Barış Pınarları Harekâtına destek olmak amacıyla düzenlediğimiz bu anlamlı eyleme katıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür eder, bu harekâtın zaferle sonuçlanmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" Okunan duanın ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER