BAŞDANIŞMAN ORUÇ VE BERABERİNDEKİLER KAMPÜS ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

BAŞDANIŞMAN ORUÇ VE BERABERİNDEKİLER KAMPÜS ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulması planlanan Üniversite Kampüsü bina inşaatlarına yakın sürede başlanabileceği bildirildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, yerleşke alanında inceleme yapmak üzere geldiği ilçede, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve protokol tarafından karşılandı.

Çorumluoğlu, Süleymanlar Mahallesindeki eski Hastane binaları alanında yapılması kararlaştırılan yerleşke ile ilgili Vali Tutulmaz’a verdiği brifingde, arazinin genel durumu, binaların konumu ve gelinen noktayı anlattı.

Hazırlanan projede binaların öğrenci kapasitelerinin yüksekliğine dikkat çeken Çorumluoğlu, hayırseverlerle ilgili ise şunları kaydetti: “Bu alan yaklaşık 42 dönümlük bir alan ama sit alanlarını düştükten sonra yaklaşık 26 dönümlük bin alan kalıyor. Kampüsle ilgili master projemizi oturttuk. Burada şu anda mevcut fakülte isimlerini yazdık ama burada bir fakülte 15 bin metrekare gözüküyor ancak, Ereğli’mizdeki en büyük fakültemiz Eğitim Fakültesi 7 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu. Dolayısıyla buradaki bir fakülte gibi gözükse de rahatlıkla 2 fakülte koyabiliriz. Bu alanımızda 4-5 fakülteye kadar bir büyüme alanımız var. Ayrıca arazinin yukarısına doğru da büyüme alanı tespit ettik. Tabi bunlar 10-20 yıllık gelişme planları ile olabilir. Ayrıca burada Elektrik indirme alanımız da var. Orayla da görüşmelerimiz devam ediyor. Orası da taşınarak direk şebekeden verilmesi gibi bir çalışmamız var. Onu da başarabilirsek yaklaşık 25 dönümlük daha arazimize ilave olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçeye gelişinde söylediği bir cümle vardı; burada yatık bir mimari ile 3 kat olacak, sülieti bozmayacak bir inşaat planlaması yapıldı. Burada bulunan (hayırsever İşadamı) Akın Tatoğlu’nun bir fakülte binası yapma sözü var. Yine Ahmet Erman isimli bir arkadaşımız ile 4 milyon liralık bağış protokolü imzaladık. Bunun yanında Erdemir’in de projesi ellerine ulaşması halinde yönetim kurulu kararı ile bir fakülteyi yapma sözleri var. Ayrıca Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş ile birlikte gittiğimiz TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Çaycuma’da yaptırdıkları okulun tamamlanmasının ardından bize de destek olacakları sözünü aldık. Bunların yanı sıra ismini açıklamadığımız ancak halen görüşmelerimiz süren bir hayırseverimiz daha var. Tabi ki, sadece binaların yapımı değil, kampus bütününde yapılabilecek diğer işler de var. Dolayısıyla hayırseverlerimiz bu gibi işlere de destek olabilirler. Alanımızın alt yapı çalışmalarını belediyemiz yapıyor. El birliği içerisinde belki yılların hayali bu projeyi İnşallah sizlerin sayesinde projeyi realize edeceğimize inanıyorum. Hedefimiz en kısa sürede burada güzel bir alan yapıp, öğrencilerimizi buraya taşımaktır.”

VALİ TUTULMAZ: EREĞLİ İLÇEMİZ BUNU BENİMSEMİŞ DURUMDA

Vali Tutulmaz da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat doğrultusunda yapılan çalışmaların son durumunu yerinde görmek olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Ereğli güzel, gelişme yönünde hızla ilerleyen bir ilçe. Bunu eğitimle de destekleyebilirsek, gelecekte kendinden daha fazla bahsettirebilecek bir yer. Bunun da temelleri bir yönüyle atılmış durumdu. Başta Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda arsa ile ilgili bölümler tamamlandı. İTÜ ile yapılan anlaşmayla da bunun mimari projeleri hazırlanıyor. Bundan sonraki bölüm binaların yapılması ve mevcut fakültelerin taşınması, yeni fakültelerin açılması ile ilgilidir. Ereğli İlçemiz bunu benimsemiş durumda. Yatırımcılarımız şu anda bu projeye önemli oranda destek verme aşamasındalar. Şu anda 4 önemli bağışçımız var. Bu da her halde işin yarısını halletmiş gibi gözüküyor. Diğer yarısını yine ilçede bulunan ya da dışarıdaki Ereğlili hemşerilerimizim yardımı ile kısa sürede bitirebileceğimize inanıyorum. Bu enerjiyi de sinerjiyi de burada gördük.”

ORUÇ: İNŞALLAH AÇILIŞLARI YAPARIZ...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç da, fakültelerin önümüzdeki yıla yetişmesini umut ettiklerini dile getirerek, “Burada yerleşke alanının hayata geçip yeni fakültelerle, belki de yeni bölümlerin taşınmasıyla öğrenci sayısının artacağı bir projenin hayata geçmesi önemli. Çünkü çok güzel bir yerde Cumhurbaşkanımızın sözü var. Bunu takip edeceğiz. İnşallah temel atma töreninde de yeni fakültelerin açılış töreninde de birlikte olacağız” dedi.

BEÜ Rektörü Mustafa Çufallı ise Ereğli’ye layık olabilecek kampüsü bir an önce yapılmasının kendilerini de memnun edeceğini belirterek, “Onun için de hem Ankara’da hem de burada çalışıyoruz. Kampüs yapımı belli bir aşamaya geldi. Bir an önce temelleri atarız, binalar ortaya çıkar. Burada da eski fakülteler olur, yeni fakülteler olur. Amacımız daha iyi eğitim, daha fazla öğrenci ile daha kaliteli eğitim. Umarız ve bekleriz en kısa zamanda yeni kampüsümüze kavuşuruz” diye konuştu.

Kaymakam ve Belediye yetkililerinden detaylı bilgiler alan Vali Tutulmaz, daha sonra Çınaraltı mevkiindeki bozahane Kafe’ye geçerek, burada vatandaşlarla bir araya geldi, sohbet edip sorunları dinledi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın ilçe ziyaretinde, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Ereğli Belediye Başkan Vekili Satılmış yiğit, Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, Hayırsever Akın Tatoğlu ile protokol üyeleri hazır bulundular.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2020, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER