BAŞKAN POSBIYIK; “16 MİLYON TL TAHSİLAT YAPILMAMIŞ”

BAŞKAN POSBIYIK; “16 MİLYON TL TAHSİLAT YAPILMAMIŞ”

Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘Ereğli’yi düzeltmeye çalışıyoruz’ diyerek; “Erdemir, belediyenin aylık 400 bin TL’lik parasına Ocak ayından itibaren el koymuş. 40 yıldır ödediği parayı ödemiyor, Erdemir şuanda Ereğli’yi boğuyor, Belediyeyi boğmaya çalışıyor. Buna sessiz kalacağımızı sanmıyorum” dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısının ilk oturumunu AKM Nikah Salonunda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında gerçekleşti.

Başkan Posbıyık, gündeme dair açıklamalarda bulunarak, “‘Ereğli’yi düzeltmeye çalışıyoruz” dedi.

“16 MİLYON TL TAHSİLAT YAPILMAMIŞ”

Ereğli Belediyesinin durumu hakkında meclis üyelerini bilgilendiren ve ‘Sizlerle el ele vererek yeniden ayağa kaldıracağız” diyen Başkan Posbıyık; “Size hiç felaket tellallığı yapmıyorum. Ereğli’yi düzeltmeye çalışıyoruz. Ama tabi sıkıntılarımız, problemlerimiz var. Kucağımıza büyük sıkıntılar bırakılmış vaziyette. Aynı zamanda büyük de tahsilat eksikliklerimiz var. 16 Milyon TL tahsilat yapılmamış. 5 senede 4-5 tane seçim üst üste yapıldığı için, hem hiçbir harca zam ilave olmamış seçmeni darıltmayalım diye hem de Belediyenin 16 milyon TL parası tahsil edilmemiş. Su borçları olanlar Ereğli’yi terk etmiş gitmiş, su borcu, emlak borcu olanlardan para toplanmamış. Çok enterasan bilgiler bunlar. Belediyemiz maalesef sıkıntıya sokulmuş. Ama biz hiçbir zaman borçlar var, sıkıntılar var diye felaket tellallığı yapmıyoruz, yapmayacağız da. Biz bu işin altından kalkacağız. Bütün 31 Meclis üyesiyle birlikte hiç ayrım gözetmiyorum. Sevgiyle, barışla, dostlukla el ele verip Allah’ın izniyle bu işleri 6-7 ay gibi bir süre içerisinde inşallah iyi bir noktaya getireceğiz” dedi.

“ERDEMİR, EREĞLİ’Yİ BOĞUYOR”

Başkan Posbıyık, Erdemir’in 40 yıldır belediyeye ödediği aylık 400 bin TL parayı Ocak ayından itibaren ödemediğini belirterek; “Ancak bizi en çok üzen, Erdemir’in 12. Ayda Anayasa mahkemesine giderek her ay bize 40 seneden beri verdiği 400 bin liralık bir parayı kesmesi. Ocak ayından itibaren bu parayı alamıyoruz. Yani şuandaki zararımız 1.6 milyon. Hatta şimdi bir takım söylemlere bakılırsa 5 yılda geriye giderek bize ödediği parayı gecikme faiziyle birlikte bizden almak için mahkemeye gittiklerini duyuyorum. Yani 400 binliralık paramıza Erdemir el koydu. Bu para benim cebime girecek değil, Ereğli halkına yatırım olarak girecekti. Ereğli halkının refahı, gelişmesi için harcanan bir paraydı ve 40 seneden beri ödeniyordu ama Ocak ayında buna el koydular. Bu haksızlık, bunun izah edilebilir hiçbir tarafı yok. Erdemir bu parayı Ereğli halkından aldı diye Erdemir’den Allah razı olsun demeyeceğiz. Onu da hissederler heralde. Şimdi emlak paramızı da yok etmeye çalışıyorlar. Endüstriyel bölge adı altında emlak paramıza da el koymaya çalışıyorlar. Bu çaba içerisindeler. Ama diğer taraftan da çok mutlular. Geçen yıl dönem sonu karı 6 milyar TL. Bu kadar para kazandık diye övünüyorlar. Neyin sayesinde kazandın. Ereğli’de olduğun için, burada rahat rahat hareket ettiğin için. Açık stok sahasında biriktirdiğin cevher tozları hepimizin evlerinin önünde ve balkonlarında. Ses seda çıkaran yok. STK’lardan ses seda yok. Siyasi partilerden ses seda yok. Kapalı alanlarda konuşuyoruz. Ama bu hep böyle devam etmeyecek tabiî ki. Ereğli halkı eziliyor. Ezildiğini net bir şekilde görüyoruz. Pek sessiz kalacağımızı zannetmiyorum yani. Hep ensemize, yanağımıza tokat atıyorlar. Bizde eyvallah diyoruz. Sesimizi çıkarmıyoruz. Ama burada 31 tane meclis üyesi var. Ereğli halkı bu arkadaşlarımızı temsilci olarak seçti. Sen beni temsil edebilirsin kardeşim dedi oy verdi, 118 bin kişiyi temsil eden meclis üyelerini seçti. Bu memlekette AK Parti var, ilçe başkanı var. CHP var, ilçe başkanı var, MHP var, ilçe başkanı var, diğer partilerin ilçe başkanları var. Zannedilmesin ki bunlar konuşulmuyor. Bugün yine beraberdik yine konuştuk. Yakında bir yerlere gideceğiz. Efendice taleplerimizi söyleyeceğiz. Ereğli halkının ezildiğini, zehirlendiğini ama elinden de bir takım imkanlarının alındığını, Ereğli halkının ve Ereğli Belediyesinin boğulmaya çalışıldığını. Erdemir şuanda Ereğli’yi boğuyor, Belediyeyi boğmaya çalışıyor. Takdir edersiniz ki hiç kimse kendisini boğulmasını ve boğdurulmasını istemez. Bugünlük bu kadar ama devam edecek” diye konuştu.

“SAHİLDE TEMİZLİK YAPIYORUZ”

Başkan Posbıyık, sahilde yaptıkları düzenlemelerle ilgili de açıklamalarda bulunarak şunları söyledi;

“Sahilde temizlik yapıyoruz. Tehditler geliyor, bilmem neler geliyor falan ama hiç bunlara gerek yok. Ereğli eski günlerine dönecek. Ereğli’nin maddi mali sıkıntıları var, bunlarıda Allah’ın izniyle aşacağız, biraz bize zaman lazım. Çok yakın zamanda Ereğli’de çok büyük değişimlerin olduğunu halkımız net bir şekilde görecek. Öyle agalıkla, dayılıkla hiç kimse bir yerde tutunamaz. Bunu herkes kafasına koysun. Çekek yerleri rezil vaziyette. Çekek yerlerine ben oraya motorlarını koysunlar, alet edevatlarını koysunlar diye yaptım. Ama mutfağa çevirmişler. Meyhaneye dönmüş oralar. Geçen ziyarete gittim, hitli tabanca sesleri geliyor, girdim baktım bir tanesi yolun altını delerek yatak odası yapıyor, tak tak tak tabancayla kırıyor. Arkadaş ön tarafa mutfak yapmış arka tarafada yatak odası yapıyor. Yan taraftan yine ses geliyor, oraya gittim baktım 2 tane de hitli orada çalışıyor. Oda yetmemiş mutfak yatak odası yapıyor. Yok arkadaş yok, böyle bir şeye izin vermem. Buraları Ereğli Belediyesi motorlara çekek yeri olarak motorlarını alet edevatlarını koysun diye yaptık. Buraları tamamen Su ürünlerine bağlamışlar, 1 hafta evvel o küçük bir yeri 50 bin TL’ye satmışlar. Burdan payını su ürünleri de alıyor. Ereğli Belediyesi sadece yeri yapmış hiçbir şey almıyor. Hatta birde talepler geliyor, buradan su geliyor bu damlaları kes diye. El insaf yahu. Parayı başkaları alıyor, oraya mutfak yapıyorlar, aralara ilave yerler yapmışlar. Bunları düzelteceğiz.”

Başkan Posbıyık’ın konuşmasının ardından gündemdeki maddeler görüşüldü. Mayıs ayı belediye meclis toplantısının 2. oturumu yarın saat 10’da AKM’de yapılacak.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2019, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER