BAŞKAN POSBIYIK; "DÜZCE’YE BAĞLANMA SÖZÜ İRONİYDİ”

BAŞKAN POSBIYIK; "DÜZCE’YE BAĞLANMA SÖZÜ İRONİYDİ”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak’ta internet üzerinden yayın yapan yerel bir TV kanalında katıldığı programda ‘Ereğli İl olsun, olmazsa Düzce’ye bağlansın teşvik alalım’ çıkışına açıklık getirdi.

Milletvekillerini, Ereğli’yi yok etmeye çalışmakla ve devlet yatırımlarını engellemekle eleştiren Posbıyık’ın programda dile getirdiği düşünceleri özetle şöyle:

“Zonguldak benim sevdam. Zonguldak için yaptığım mücadeleleri Zonguldak’ta bilmeyen var mıdır? TTK’nın kapatılmaması için Zeki Çakan İl temsilcisiydi. Kdz. Ereğli’de bende ilçe temsilciler kurulunu kurdum. Aylarca Ereğli’de, Zonguldak’ta mitingler yaptık. TTK kapanmasın diye Ankara, İstanbul Genel Başkanları dolaştık.

Kireçlikte Termik Santral Kuruluyordu. Bütün Ereğli’yi kireçliğe taşıdık. Kireçlikten termik santrali kim kurtardı? Ereğlilerle, sizlerle beraber biz kurtardık. Günlerce orada kaldık, eylemler yaptık. Köseağzı’na Termik Santrali kurulacaktı o mücadeleyi kim verdi. Benim hayatım boyunca mücadeleyle geçti, hep mücadele. Ereğli il olsun, olmuyorsa Düzce’ye bağlanalım teşvik alalım’ dedik kıyamet koptu. Beni bölücülükle suçladılar. Kimse de yıllarını bu bölge için harcamış bu adam niye bunu söylüyor demedi. Bizi Zonguldak Milletvekilleri bizi bu hale getirdi, Zonguldak bürokrasisi bu hale getirdi. Zonguldak merkez nüfusu 105 bin 529, köylerinde ise 18 bin 810 kişi olmak üzere toplam 124.339 kişi. Ereğli ise merkez’de 117 bin 456, köylerinde 58 bin 149 olmak üzere toplam 175 bin 605 nüfusa sahip. Ereğli’nin iktidar partisinde milletvekili yok. Ereğli’nin Kaymakamlık binası yok, devlet kirada oturuyor. Emniyet Müdürlüğü binası yok, polis kirada oturuyor. Yıllardır çevre yolu yapılamadı. Ereğli-Devrek yolu bitirilemedi. Postane binası bitirilip bir türlü hizmete açılamadı. Kredi Yurtlar Kurumunun öğrenci yurdu yok. Ereğli’de stadyum yok. Havuzum yok, Zonguldak’a yapıyorsun. 4 tane tenis kortunu Zonguldak’a yapıyorsun neden Ereğli’ye bir tane yapmıyorsun. Beldelere semt sahası yapıyorsun da Ereğli’ye neden yapmıyorsun. Bu gareziniz nedir, ne istiyorsunuz bizden? Milletvekilleri, bu Ereğli, Zonguldak’ın sınırlarında değimli? Hükümet yatırımları buraya neden yapılmıyor? Ne yapalım, beni köşeye sıkıştırdınız başka çarem kalmadı il olalım diye bağırıyorum. Ereğli’ye, Alaplı’ya hizmet gelmiyor, İl olursan Alaplı’dan, Ereğli’den 2 tane Milletvekili çıkar hiç olmazsa bize hizmet ederler diyorum.Biz bütün benliğimizle Zonguldak’a bağlıyız. Zonguldak’lı olmaktan onur duyuyoruz. Ama Zonguldak Milletvekili bizi istemiyor, itekliyorlar bizi. Erdemir Ereğli halkını istemiyor, Zonguldaklılarda Ereğli halkını istemiyor bu kadar basit.

Ereğli’yi yok etmeye çalışıyorlar. Kediyi köşeye sıkıştırdıkları gibi bizi de sıkıştırmaya başladılar. Bu devam ederse tırmalamaya devam ederiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Gönlüm Zonguldak’tan ayrılmak istemiyor ama Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Kilimli de ayağa kalsın niye Ereğli’ye bu haksızlığı yapıyorsunuz diye. Orası da bizim ilçemiz, orada yaşayanlarda bizim kardeşlerimiz desin. Ses seda çıkmıyor onlardan. Hep bana rap bana denmez. Zonguldaklılık diğerlerinin de hakkını korumak demektir. Eğer benim hakkımı onlar korumazlarsa ben o zaman Zonguldak’tan ayrılmak isterim.

"DÜZCE’YE BAĞLANMA SÖZÜ İRONİYDİ”

Düzce’ye bağlanalım teşvik alalım bir ironidir. Benim öyle derdim yok, Düzce gelsin bize bağlansın. Ben Erdemir gelir vergisini Ereğli’ye yatırmasın, yönetimini nereye taşıdıysa oraya götürsün diyorum.. Vergisini buraya yatırdığı için Ereğli’de Zonguldak ta teşvik kapsamına giremiyor. Biz Düzce'ye bağlanalım derken teşvik almamızın önü açılsın diyorum.

Ben hep Belediye başkanı olarak hizmet ettim. Ne Milletvekili oldum, ne bakan oldum, ne meclis başkanı oldum. Ama hiç suya sabuna dokunmadan bir politika yapmadım. Ben Allah’ın izniyle savaşçı olarak politika yaptım. Zonguldak için, bölgem için deliler gibi savaş verdim. Her türlü saygısızlığa maruz kaldım. Haksızlığa uğradım. Kavgacı dediler. En sevdiğim gazeteci arkadaşlarımda o zaman kavgacı diyorlardı, şimdi kavgacı kalmadı diyorlar. Bunu Zonguldak tarihi yazacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2020, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER