BAŞKAN POSBIYIK; " TEK KANATLA GELECEĞE UÇAMAYIZ"

BAŞKAN POSBIYIK; " TEK KANATLA GELECEĞE UÇAMAYIZ"

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Posbıyık, yazılı mesajında şunları kaydetti:

“Biliyoruz ki, bu şiddetin temelinde, evde, sosyal-toplumsal yaşamda, çalışma hayatında kadınların maruz kaldığı cinsiyet ayrımcılığı yer alıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini hiçe sayan yaklaşımlar ne yazık ki her geçen gün artıyor ve bu, kadına yönelik şiddetin temellerini güçlendiriyor.

Türkiye bu büyük sorunla yüzleşmek ve acilen daha güçlü önlemler almak zorunda…

Her bireyin, her öğretmenin, her anne-babanın, her erkeğin, her kadının, yöneticilerin, karar alıcıların, toplum önderlerinin bu sorunun çözümü için var gücüyle çaba göstermesi gerekiyor.

Bu şiddete yol açan zihniyetin, toplumsal arka planların değiştirilmesi, cehaletin giderilmesi için el birliğiyle mücadele etme zamanı...

Kendisini diğer bir cinsten, diğer bir ırktan üstün görme anlayışı insanlığın felaketine yol açıyor; Bunu REDDEDELİM.

Önce iyi insan olmayı hedefleyelim. Karşımızdakine ve kararlarına saygı duyalım. Sorunları çözme kültürü edinelim. Kendimizi edebiyatla, şiirle, müzikle, kültürle donatalım. İnsan haklarını, kadın haklarını kavrayalım. REDDETMEYİ ve REDDEDİLMEYİ öğrenelim.

Şiddet diline ve ayrımcılığa karşı çıkalım. Kadınların kendilerini korumaları ve hak arama yollarını işletmeleri için yanlarında olalım. Ama bilelim ki bu sorun, yalnızca kadınların mücadelesiyle değil, topyekun hepimizin duyarlılığı ve çabasıyla aşılabilir.

Kadınlar; iş arkadaşlarımız, doktorlarımız, avukatlarımız, öğretmenlerimiz, bilim insanlarımız, yöneticilerimiz…

Kadınlar; annelerimiz, hayat arkadaşlarımız, çocuklarımız ve can dostlarımız…

Kadınları koruyan yasalar ve sözleşmeler uygulanmalı, geliştirilmeli, hayat kurtaran uygulamalar güçlendirilmeli.

Kadınların güven içinde yaşayabileceği bir iklimi oluşturmak hepimizin sorumluluğu… Ben belediye başkanı olarak Ereğli’nin kadınların ayrımcılığa maruz kalmadığı, güven içinde yaşayabileceği bir kent olması için mücadele etmeye devam edeceğim. ‘Tek kanatla geleceğe uçamayız’.”

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2020, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER