Başkanlık hastalığım yok!

Başkanlık hastalığım yok!

Başkanlık hastalığım yok!

Başkanlık hastalığım yok… Önemli olan hoş seda bırakmak…

Kdz. Ereğli’ye bağlı Korubaşı, Kemer ve Çavdarlı mahallerinde yaşayan vatandaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık’a hayırlı olsun temennilerinde bulunmak hem de destek verdiklerini anlatmak için ziyarette bulundu. 

31 Mart Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezi tarafından Ereğli belediye Başkan adayı olan Halil Posbıyık, adaylığının açıklandığı günden bu yana ziyaretçilerinin akınına uğruyor. İlçede bir iş yerinin çalışanlarının ziyaret ettiği Halil Posbıyık, çalışanlar tarafından kendisine gösterilen ilgiliden duyduğu memnuniyeti, dile getirdi. 

Ziyaretler Korubaşı Mahalle halkı şile devam ederken, Korubaşı mahallesinde yaşayan vatandaşlar, Ereğli’nin Halil Posbıyık zamanında ki şaşalı günlerine geri dönmesinin en büyük istekleri olduğunu dile getirdi. Bir vatandaşın ‘Festivaller olacak mı Başkanım’ sorusuna Halil Posbıyık “Festivaller tabi ki olacak. Hatta bildiğim kadarı ile yağlı direk yarışları yapılmıyormuş. Onunla ilgili de festival düşüncemiz var” diyerek yanıtladı. 

KALABALIK SIĞMADI, SOKAKTA VATANDAŞLARI KARŞILADI…

Günün son ziyareti ise Kemer ve Çavdarlı mahallelerinde yaşayan vatandaşlardan gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 kişilik grup ile Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli belediye Başkan adayı Halil Posbıyık’ın ofisinin önüne gelen vatandaşlar, Posbıyık’ı alkışlarla karşıladı. Vatandaşlara hitaben konuşan Halil Posbıyık “Ereğli’nin kötüye doğru gittiğini gördüğüm için maalesef Ereğli’de motivasyon bozukluğu var. Moral bozukluğu var. Ekonomi bozukluğu var. Esnaflar siftah yapmadan kepenklerini kapatıyor. İşsizlik var. Ve sistem kilitlendi. Belediye maalesef sistem olarak çöküntüye uğradı. Dolayısı ile pazaryerinden gelen bir ailenin çocuğu olarak Ereğli halkı, sizler beni çok iyi yerlere getirdiniz. Çok onurlandırdınız. Dolayısı ile sizlere, Ereğli’de yaşayan insanlara manevi borcum var. Onu yerine getirmek için. Hanımı koluma takıp Bodrum’a, Çaycuma’ya gitmektense Ereğli halkına tekrar hizmet edeyim. Ereğli’yi iyi bir noktaya getirebilmek için çaba sarf edeyim. Bizden sonra gelen nesiller, çocuklarımız, torunlarımız iyi bir ortamda yaşasın diye yola çıktım.

AMAN BEN BELEDİYE BAŞKANI OLSAM DİYE BİR HASTALIĞIM YOK

“Bunu samimiyetle ve yüreğimle söylüyorum. Yoksa aman bir belediye başkanı olsam ne olur falan diye böyle bir hastalığım falan filan yok. Tamamen Ereğli sevdam. Ereğli de yaşayan insanlara hizmet aşkıyla yola çıktım. Benim parti meselem falan yok. Zaten beni Ereğli halkı aday yaptı. Ben biliyorsunuz uzun müddet bekledim. Ereğli’den giden fakslar, telefonlar, şikâyetler işte ‘Oy kullanmayız.’, ‘Sandığa gitmeyiz.’, ‘Oy vermeyiz.’ gibi laflar beni Ereğli halkının sayesinde aday oldum. Ve de önüm yok diye geldik ki. Orada bir Ereğlili bayan hüngür hüngür faksın başında ağladım dedi. Hep dedi Ereğli’den telgraflar geliyor dedi. Ve aday oldum. Şimdi yola çıktık. Benim için parti farkı falan filan yok. Ereğli halkının adayı olarak ben ortaya çıktım. A partisi b partisi falan yok. Zaten beni zorlayanlarda diğer partilerden oldular. Kolumuz kırılsaydı, elimiz kırılsaydı biz ne yaptık diye. Tekrar başımıza gel diye.  Israr eden insanlar”

BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK

“Benim için bütün partiler çok önemli. AK Partisi de, MHP’Sİ de onların adayları da benim kardeşim. Onlarla hiçbir problemim yok. Hepsi değerli insanlar. Burada zafer falan filan yok. Burada Ereğli’ye hizmet aşkıyla hepimiz beraber bir koşturma içerisindeyiz. Ama benim özelliğim ne? Bu belediyeyi ayağa kaldırmak için buraya Orta Doğu Teknik Üniversitesinden profesör getirsen bu belediyeyi ayağa kaldıramaz. Tecrübe değil. Sadece tecrübeli değil. Tecrübeli belediyecilik. İlla Halil Posbıyık olması şart değil. Tecrübeli bir belediyeciliğin buraya gelip bu sistem çöküntüsünde bir rehabilitasyon yapmak sureti ile. Eğer bu belediyede mesela dışarıda beton dökülmüyor, parke yok. Asfalt yok.  Onları demiyorum. Onları herkes yapar. Belediyede sistem çökmüş vaziyette. Bu sistemde bir rehabilitasyon yapmak lazım. Bunu yapmazsanız, burası beş sene kaybetti falan diyorlar ama bunu düzeltmezseniz ne iktisadi, ne ticari ne de sosyal bir şey olmaz bu Ereğli’de. Bunu samimiyetimle bir ağabeyiniz olarak söylüyorum. Benim hiçbir beklentim yok. Ne kadar bir ömrümüz kaldı şurada.  Arkamda hoş bir seda bırakmak istiyorum. Başka bir davam yok. Benim için ‘İyi insandı, Allah rahmet eylesin’ desinler”

EREĞLİ’NİN BÜTÜN SIKINTILARINI BİLİYORUM…

“Aklın yolu bir, Ereğli’yi sosyal ve İstihdam yönünden ayağa kaldırmamız lazım. Önce istihdamı ve işsizliği çözmemiz lazım. Üniversite olayı bitmedi. Orasını satıldı falan diyorlar. O iş öyle değil. Benim eskiden yanımda çalışan mimarlar çalışıyorlar şimdi. Orayı değerlendireceğiz. Kent meydanı olacak. Otoparklı. Projelerimi şimdi açıklamıyorum. Ayın yirmisinden sonra açıklayacağım. Dolayısıyla sizin için her şeyi düşünüyorum. Allah rızası için, Ereğli’yi iyi bir noktaya getirebilmek için bu amaçla yola çıktık. Başka hiçbir istediğimiz ve talebimiz yok. İnşallah iyi olacağına yürekten inanıyorum. Bütün sıkıntıları biliyorum. Mahallelerin durumunu çok iyi biliyorum. Trafik sıkışıklığını çok iyi biliyorum. Mahallelerde ki sosyal hayatın ve Ereğli’nin söndüğünü, gençlerimizin Ereğli’den kaçmaya çalıştıklarını fevkalade iyi biliyorum. Bana güç verdiniz. Şu anda seçim bürolarını tutmaya, afişleri ve kitapçıkları hazırlamaya çalışıyoruz. Mahallelerde Allah nasip ederse erkeklerden ve bayanlardan oluşan temsilcilikler kuracağız. O mahallede kurduğumuz temsilciliklerle iletişim kurmak kaydı ile bende onların çağırdığı yerde konuşmalar yapacağım. Sizlerde istirhamım şu. Bu memleket partizanlıktan battı. Doğru dürüst bizleri yukarıda temsil eden de yok. Allah rızası için iyice bir düşünün diyorum. Şu anda Ereğli’yi iyi yöneteceğini inandığım Ak Parti MHP’ den aday çıksın, benden daha iyi yöneteceğini bileyim, onu destekleyip oyumu da ona vermezsem şerefsiz adamım. Bunu samimiyetle söylüyorum. Ben sizden istirham ediyorum. Bu partizanlık işini bırakın. Çocuklarınız ve torunlarınız için. Çocuklarınız gurbette çalışıyorlar. Burada çalışamıyorlar. Burnumuzun dibinde Karabük ayağa kalktı, şahlandı. Bunun için der partizanlık değil adam olacak. Yaradan hepimizi iyi insan olarak yaratmış. Kötü insan doğmuyor hepimiz melek gibi geliyoruz bu dünyaya” dedi. 

Alkışlarla konuşmasını tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, Kemer ve Çavdarlı’da ikamet eden vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER