Bayram hareketliliği başladı

Bayram hareketliliği başladı

Bayram hareketliliği başladı

 Karadeniz Ereğli’de cumartesi günleri  Müftü Mahallesi Suat Başol Caddesi’nde kurulan Cumartesi Pazarı’nda Kurban bayramı öncesinde alış veriş hareketliliği  başladı. Pazar esnafı,  vatandaşın asıl alışverişini gelecek hafta yapacağını söyledi.

Karadeniz Ereğlililer, bayramlık ihtiyaçları için ilçede cumartesi günü  Müftü Mahallesi Suat Başol Caddesi’nde kurulan pazaryerinin yolunu tuttu.  Özellikle giyim kuşam ürünleri satanların işlerinin açıldığı gözlendi.

Bir esnaf Haber Merkezimize, “Şu anda giyim kuşamda yaz sonuna geliyoruz. Fiyatlarda beklenen sezon sonu ucuzluğu istendiği seviyede gerçekleşmedi. Cumartesi pazarı müşterisi olan köylerden gelen vatandaşlarımız fındık tarlalarında. Onların bu hafta bayram alışverişlerine çıkmalarını beklemiyoruz. Son zamanda gelen zamlar vatandaşın bayram alışverişlerini de vurdu. Bugün itibarıyla işler bir miktar hareketlendi ama asıl alışverişin haftaya olacağını tahmin ediyoruz.” dedi. 

“BAYRAM İKRAMİYESİ” DOPİNG YAPAR MI?

Bir başka esnaf ise, “Senelerdir burada tezgah açıyoruz.  Bayram zamanları işlerimiz diğer zamanlardan daha iyi olur. Fakat son dönemde doların yükselmesi ile başlayan ekonomik sıkışıklık bizi de etkiledi.  Şu an itibarıyla Cumartesi Pazarında daha ziyade Almancılar alışveriş yapıyor.  Yereldeki vatandaşımız bayram alışverişine tam olarak başlamadı. Gelecek hafta sonu vatandaşın işini gücünü bırakıp alışverişe gelmesini bekliyoruz. Çünkü bayrama iki gün kalmış olacak.  Ayrıca emekliler önümüzdeki hafta içinde bayram ikramiyesi alacak. Bunun da gelecek haftanın işlerine yansımasını bekliyoruz” diye konuştu.

Esnaflar, sattıkları ürünlerin fiyatlarında sürekli artış yaşanması nedeniyle de sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

Öte yandan, Cumartesi Pazarı’nın kurulduğu bölgede sert esen rüzgarın zaman zaman esnafa zor anlar yaşattığı gözlendi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2018, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER