Belediye Meclisinde 2019 performansı tartışıldı…

Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin bugünkü oturumunda belediyenin 2019 yılı performans kriterleri tartışıldı ve oylandı.

Belediye Meclisinde 2019 performansı tartışıldı…

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının 4’üncü oturumu bugün AKM Nikah Salonunda gercekleşti.
Belediyenin 2019 yılı performans kriterlerinin tartışılıp oylandığı toplantıda zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.
Özellikle Plan Profe Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü performans kriterlerinin oylandığı sırada CHP Grup Sözcüsü Sertan Ocakcı ile Belediye Başkanı Hüseyin Uysal arasında zaman zaman restleşmeye varan tartışmalar yaşandı.
Plan Proje Müdürlüğünün performans kriterlerinde turizmin geliştirilmesi ve yat projesinin yer alması üzerine Sertan Ocakcı, “Bir yıldır sahil bantını tamir edemeyenler turizm ve yat projesinden bahsediyorlar” dedi.
Ereğli sahilinin bir yıl önce yaşanan afette büyük zarar gördüğünü hatırlatan Ocakcı, bir yıldan beri halen tamir ve onarımının bile yapılamadığını hatırlatarak, “Seçim geldi yatlar yine ortaya çıktı. Sahilin tamirini bitirememişken marinadan bahsediyorsunuz. Biz yaptık siz tamirini bile beceremediniz” dedi.
Belediye Başkanı Hseyin Uysal da programda marinanın olmadığını söyledi. Bunun üzerine Ocakcı’da yat parkı ile marinanın aynı anlama geldiğini söyledi ve bunların programa konulan 300 bin lira ile yapılamayacağını hatırlattı.
Fen İşleri Müdürlüğü’nün pergormans kriterlerinin görüşülmesi sırasında ise CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, yıllardır  Ereğli halkının yüzme havuzu için bugün başlıyoruz, yarın başlıyoruz müjdeleri ile oyalandığını vurguladı.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Ocakcı’ya cevap vererek, yüzme havuzunun ihalesinin önümüzdeki aylarda yapılacağını söyledi.
Ocakcı, Kent Meydanı ve 650 araçlık otopark projesi ile ilgili olarak da, üzerine yapılacak olan cami ile ilgili mahkeme kararının olduğunu hatırlattı ve projede caminin olup olmadığını sordu.
Hüseyin Uysal’da Ereğli’ye kent meydanı ve caminin mutlaka yapılacağını söyledi.
Meydanbaşı köprüsünün de 2019 performans kriterleri programında yer alması üzerine CHP Grup sözcüsü Sertan Ocakcı, bu köprü için Uysal’ın daha önce Erdemir ile yazışmalar yapıldığı şeklindekö sözlerini hatırlattı ve sonucu sordu.
Hüseyin Uysal, ise yaptığı konuşmasında, Kent Meydanı ve 650 araçlık otopark projesinin Ereğli’nin olmazsa olmazı olduğunu, üzerine camininde yapılacağını, yüzme havuzunun da meydanbaşı köprüsünün de yapılacağını söyledi.
Toplantıda Ocakcı ile Uysal arasında zaman zaman meclis üyelerini güldüren diyaloglar da yaşandı.
Ocakcı’nın önceki yıl oluşturulan trafik komisyonunun akibetini sorması üzerine Uysal’ın, “Bana istifaları gelmediğine göre çalışmalarına devam ediyordur” cevabı salonda gülüşmelere neden oldu.
CHP’liler ise bu komisyonun sadece bir defa toplandığını hatırlattılar.
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının 5’inci oturumu 13 Kasım Salı günü saat 10.00’da devam edecek. Bu toplantıda belediyenin 2019 tahmini bütçesi tartışılacak ve oylanacak.

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER