BELEDİYE MECLİSİNDE KOMİSYON ÜYESİ SEÇİMLERİ YAPILDI

BELEDİYE MECLİSİNDE KOMİSYON ÜYESİ SEÇİMLERİ YAPILDI

Karadeniz Ereğli Belediyesi Meclisi’nde yapılan oylama ile ‘Komisyon Üyesi’ seçimlerinde değişikliğe gidildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Meclisi’nde yapılan oylama ile ‘Komisyon Üyesi’ seçimlerinde değişikliğe gidildi.

Covid 19 Pandemisi nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında Mart ayından itibaren yapılmayan meclis toplantılarının ilki olarak gerçekleşen Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığı’na Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Başkan Halil Posbıyık’ın gündem dışı konuşmasının ardından yapılan yoklama sonrası gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

İlk gündem maddesi olarak Belediye Encümeninde görev alacak 3 meclis üyesinin seçimi gerçekleştirildi.

Gizli oyla yapılacak seçim için divan oluşturulduktan sonra encümen üyeliği için CHP grubundan Cengiz Güneş, Çetin Günce ve Gönül Çelik, Ak parti grubundan Kürşat Yağız aday gösterildi. Yapılan oylama sonucunda Cemgiz Güneş 23 oy, Çetin Günce 19 oy Gönül Çelik  21 oyla encümen üyeliğine seçilirken Ak Parti adayı Kürşat Yağız 10 oy aldı.

İHTİSAS KOMİYONLARI BELİRLENDİ

İkinci gündem maddesinde bir yıl süreyle görev alacak meclis ihtisas komisyonları üyeleri seçildi. Kanun gereği 3’ü meclis iktidar grubu 2’si muhalefet grubu olmak üzere 5 kişiden oluşacak komisyon üyeleri grup sözcülerinin önerisi ve açık oylamayla seçildi.

Yapılan oylama sonucunda komisyonlar şöyle oluştu:

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

CHP Grubundan; Gökhan Günay, Mehmet Akçakaya, Aydın Demirci.

Ak Parti Grubundan; Numan Korkmaz, Zafer H. Durmaz.

İMAR KOMİSYONU:

CHP Grubundan; Haluk Okur, Emrah Karaarslan, Satılmış Yiğit.

Ak Parti Grubundan; Mustafa Kumaş, Fuat Ulaş.

HUKUK İŞLERİ KOMİSYONU:

CHP Grubundan; Yılmaz Partlak, Barboros H Tabak, Erkan Mutlu.

Ak Parti Grubundan; Yüksel Başkan, Ayhan Erol.

2019 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

İhtisas komisyonlarının seçilmesinin ardından Belediyenin 2019 yılına ait Denetim Komisyonu raporunun meclisin bilgisine sunulmasıyla devam eden toplantıya 2019 yılı faaliyet raporunun görüşülmesiyle devam edildi. Bu gündem maddesi görüşülürken usul gereği Başkan Halil Posbıyık Meclis Başkanlığı görevini CHP’li üye satılmış Yiğit’e devrederek meclis üyeleriyle birlikte oturdu.

Bir önceki dönem (Hüseyin Uysal’ın başkanlık yaptığı) meclisi tarafından oluşturulan ve ilk 4 ayı dönemin belediyesi tarafından uygulanan faaliyet raporunun okunmasından sonra gruplar adına söz alan konuşmacılar faaliyet raporunun onaylanması yönünde örüş bildirdi.

Ak Parti Grup Sözcüsü Mustafa Kumaş, 2019 yılı faaliyet ve hedeflerinin Ereğli ölçeğindeki bir kent için yetersiz kaldığını, hedeflerin büyütülmesi gerektiğini dile getirerek, mevcut raporu onaylayacaklarını söyledi.

Ak Pari Meclis Üyesi Numan Korkmaz da 2019 yılı faaliyetlerinde tedbirli ve dengeli bir faaliyet sürecinin öne çıktığını belirterek asıl olarak önümüzdeki dönemde gelirlerin artırılmasını sağlayacak bir faaliyet stratejisine yönelmek gerektiğini vurguladı.

POSBIYIK: “GEREKİRSE BAZI YERLERİ SATIŞA ÇIKACAĞIZ”

Belediye Başkanı Posbıyık faaliyet raporu hakkında yaptığı konuşmada geçmişte belediye yöneticiliğinin devletçi bir zihniyetle yapıldığını ve bu anlayışın yakın zamana kadar kendisinde de hakim olduğunu belirterek, “Hep şunu yaptık. Belirli hizmetleri yerine getirmeye, borçlarımızı ödemeye çabaladık. Ancak iyi borç ödüyorsun diye kimse seni alkışlamıyor. Yeni bir eser yapabiliyorsan alkışlıyor. Bu yönüyle benim anlayışımda da değişiklik var. Önümüzdeki dönem mutlaka Ereğli’ye bir eser bırakmalıyız. Kendi adıma, grubum adına, tüm meclis adına bu eseri birlikte bırakmalıyız. Bunun için mutlaka yeni gelir kaynakları yaratmalıyız. Hatta gerekirse bazı yerleri satışa bile çıkarabiliriz. Yoksa rutin belediyecilik faaliyetleri yapmak artık bir başarı anlamına gelmiyor. Bu konuda tüm meclis üyelerinin desteğini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ad okunarak yapılan oylamayla 2019 yılı faaliyet raporu oy birliği ile onaylandı.

2019 Yılına ait Mali Yıl Kesin hesabı’na ilişkin maddenin ve 2020 Mali Yılı Gelir Tarifesi’nde değişiklik ve ilave yapılmasını ve belediye sınırları içerisinde bulunan sit alanlarının koruma amaçlı imar planlarının yapılmasını öneren maddelerin ilgili komisyonlara gönderilmesi kararı alınan toplantı mülkiyeti belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasına ait komisyon raporunun kabulüyle tamamlandı.

Başkan Posbıyık, toplantının ikinci oturumunun 2 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’te yapılmasını oya sunup onaylatarak toplantının birinci oturumunun tamamlandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER