BİLSEM'den 7 Dünya Şampiyonu daha...

BİLSEM'den 7 Dunya Şampiyonu daha...

BİLSEM'den 7 Dünya Şampiyonu daha...

Karadeniz Ereğli’de Uluslararası Carribou Matematik Yarışması 3. Etabında 4 Dünya Birincisi çıkaran Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi, dördüncü etapta çıtayı yükseltti. Bu etapta, Bilsem’den 7 öğrenci Dünya şampiyonu oldu.

Edinilen bilgilere göre, Karadeniz Ereğli’de eğitim gören, tamamı İlkokul 4. Sınıf öğrencisi olan TOKİ Korubaşı İlkokulu’ndan Yağız Selim Köklü, Kavaklık İlkokulu’ndan Ege Karakaya, Işıl Ceylin Demirhan, Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu, Özel Ereğli Doğa İlkokulu’ndan Muharrem Bayır,  Bahçelievler İlkokulu’ndan Yiğit Utku Mağul Uluslararası Carribou Matematik Yarışması’nın 4. Aşamasında tüm soruları doğru bilerek dünya şampiyonu oldu.

Yarışmada, yine Bilsem’de eğitim gören Özel Kdz Ereğli Doğa Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Zeren Ecem Akdemir de ortaokullar kategorisinde Dünya Şampiyonu oldu.

KAÇ ÖĞRENCİ ARASINDA?

Dünya çapında yapılan Carribou Matematik Yarışmasının 4. Aşamasında, ilkokul düzeyinde 191 öğrenci tüm sorulara doğru cevap verme başarısını gösterdi. Türkiye’de tüm sorulara doğru cevap veren öğrencilerin sayısı ise 7 olarak gerçekleşti. İlkokullar kategorisinde şampiyon olan 7 öğrenciden 6’sı, Karadeniz Ereğli Bilsem’de eğitim görüyor.

Ayrıca, ortaokul kısmında da dünya genelinde 131 öğrenci birinciliği paylaştı. Türkiye genelinde 9 öğrenci birinciliği paylaşırken,  bunlar arasında yerel 1 öğrencinin yine Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim gördüğü kaydedildi.

Bilindiği üzere, Uluslararası Carribou Matematik Yarışması’nın 3. Aşamasında Ege Karakaya, Mustafa Rüzgar Kocamanoğlu, Yağız Selim Köklü ve Işıl Ceylin Demirhan Türkiye genelinde dünya şampiyonu olan 5 öğrenci arasında yer almıştı.

CARİBOU NEDİR?

Caribou Matematik, öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2020, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER