Bilsem'den Ereğli'de bir ilk

Bilsem'den Ereğli'de bir ilk

Bilsem'den Ereğli'de bir ilk

Karadeniz Ereğli’de, kısa adı BİLSEM olan Bilim ve Sanat Merkezi’nde 3d yazıcı ile maske üretimi yapıldığı bildirildi. Üretim için gerekli kodların ise isteyen tüm okullara verileceği belirtildi.
bilgiye göre, teknolojik hamleleri ile son günlerde dikkatleri üzerine çeken BİLSEM, covit 19 hastalığına karşı etkin rol oynuyor. Türkiye’de vakanın ilk göründüğü günlerde dezenfektan malzemelerinin fahiş fiyatlar ile satılmasının ardından harekede geçen okul, dezenfektan üreterek bunu ücretsiz dağıtmıştı.

ŞİMDİ DE MASKE ÜRETİYORLAR 
‘Kodlama’ konusunda önemli başarılara imza atan BİLSEM, şimdi de maske üretimi için kolları sıvadı. Kodlama aşamasının tamamlanmasının ardından 3d yazıcılar ile ilk prototip medikal maskeler üretildi. Üretilen 3 farklı maske Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Vildan Türkeli’ye sunuldu. İçlerinden en beğenili seri üretilerek sağlık çalışanlarına verilecek.
KODLARI, İSTEYEN TÜM OKULLARA VERECEKLER
Öte yandan, BiLSEM yetkilisinden alınan bilgiye göre; BİLSEM’de 4 adet 3d yazıcı var. Bir yazıcı 2 saatte bir adet maske yapabiliyor. Maske yapılında ABS Flament maddesi kullanılıyor ve bir maskenin maliyeti 1,5 lira. BİLSEM’de bir günde 35 adet maske üretilebilecek. Bu sayı, kodları kullanmayı kabul edecek diğer okullarla birlikte 100’ü bulacak.

İTALYA YAPTI, TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK! BİLSEM O ARA EKİPMANI DA ÜRETECEK!!!
Diğer yandan, bilgiye göre; BİLSEM, hayati önem arz eden bir başka ekipmanı da üretmeye hazırlanıyor. Salgından en çok etkilenen İtalya’da, hastaların bağlandığı solunum cihazlarında en çabuk bozulan parçanın “solunum pompası” olması, bu soruna çözüm arayışlarını da beraberinde getirdi. İtalya, kendi imkanları ile solunum pompası üretse de; Türkiye’de bu duruma önceden çözüm bulmak isteniyor.
Bu doğrultu da mesai harcayan Karadeniz Ereğli BİLSEM'de, solum pompası cihazı yazdırabilmek için kodlar hazırlanıyor. Önümüzdeki bir-iki gün içinde kodlama işleme tamamlandıktan sonra 3d yazıcı marifeti ile solum pompaları üretilecek. Bu olduğunda ise Ereğli BİLSEM, Türkiye’de ilki gerçekleştirmiş olacak.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER