BİRLİKTEN AYRILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

BİRLİKTEN AYRILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

BİRLİKTEN AYRILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısı, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen 2. oturum ile tamamlandı. Toplantıda, gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce, Belediye Meclis Üyelerine belediye çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösteriminde bulundu.
AYRILMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan ‘Resmi kurumların imar tadilat taleplerine ait komisyon raporunun görüşülmesi’, ‘Şahısların imar tadilat taleplerini ait komisyon raporunun görüşülmesi’, ‘İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasının görüşülmesi’ ve ‘Plan notlarının değişikliğinin görüşülmesi’ maddeleri oybirliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.
Meclis gündemine Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından eklenen Kdz. Ereğli Belediyesi’nin üyesi olduğu Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’nden ayrılmasına yönelik madde, Meclis üyelerinin çoğunluğu tarafından reddedildi. Madde ile ilgili yapılan oylamada, 15 ret, 13 kabul, 1 çekimser oy kullanıldı. Madde ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Sertan Ocakcı, Başkan Uysal’a ‘Biz Batı Karadeniz Kalkınma Birliğine hiç proje verdik mi?’ diye sordu. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Birliğe yılda 75 bin TL verdiğini belirten Ocakcı, “Birliğin tüzüğünü okuduğumuzda, belediyelerden alınan paranın 3 katına kadar hibe verildiğini görüyoruz. Ayrıca, Belediyelerin Birlikten ayrılma işlemleri Birliğin genel kurulunda gündeme gelir.” dedi.
Ocakcı’ya yanıt veren Başkan Uysal, “Proje verdik” dedi. Uysal, “Biz Belediye Meclisi olarak kararımızı alalım da artık genel kurulda mı ayrılırız, yılbaşında mı ayrılırız ona karar veririz. Batı Karadeniz Kalkınma Birliği’nin ismi çok güzel ama önemli olan lafta kalmaması. Biz Kdz. Ereğli Belediyesi olarak buraya vereceğimiz parayı İlçemizde değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca buradan ayrılan bir sürü belediye var, örneğin Zonguldak, Alaplı ve Çaycuma belediyeleri ayrıldı. Bu Birlikte 28 belediye varsa, 10 tanesi anca geliyordu toplantılara” şeklinde konuştu.
Uysal’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Batı Karadeniz Kalkınma Birliğinden ayrılmaması yönünde karar çıktı.
Meclis toplantısı, AK Parti Grubu’nun ‘Türkiye Boks Şampiyonasında şampiyon olan Öznur Özsoy ile antrenörü Cemal Güven’in ödüllendirilmesine yönelik önergenin meclisçe kabul edilmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER