'BÖLGEMİZİN GURURU OLDULAR'

“BÖLGEMİZİN GURURU OLDULAR”

'BÖLGEMİZİN GURURU OLDULAR'

Zonguldak Vali Ahmet Çınar, Ereğli’de hayır sever ailelerini ziyaret etti. Hayır severlerle bir araya gelen Vali Çınar, ardından ise esnafları ziyaret ederek işleri hakkında bilgi aldı.

 

Vali Çınar, “ İzmirli Ailesi adeta Karadeniz Ereğli ve bölgemizin gururu oldular. Bizler bu yönde üzerimize düşeni yaparız.  Tabii sizin gelenekselleşmiş, meziyetinizin eserlerini ilçemize ve bölgemize kazandırdınız. Bizler bu yönde sizlere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

ZonguldakValisi  Ahmet Çınar, iki yıl önce aramızdan ayrılan, Karadeniz Ereğli ve bölgenin  en önemli hayırseverlerinden Hacı Hüseyin İzmirli’nin  yeğeni Ahmet İzmirli ve kızıYaşare İzmirli Gök’ü işyerinde ziyaret etti.

Ziyarete Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın yanı sıra  Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü  Turgut Özbek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Sarıhan,  Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Karadeniz Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz okul ve kurum müdürleri katıldı.

Ziyaret kapsamında bir açıklama yapan  Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek,  Huzurevi başta olmak üzere pek çok eser bırakanHacı Hüseyin İbrahim İzmirli ‘ye Allah’tan rahmet diledi. Özbek, “Hacı Amca, bu dükkan,  bize çok okul kazandırdı. Yaptığı işlerini  budükkândan yapar, takibini ihmal etmezdi. Toprağı bol olsun, tekrar Allah rahmet eylesin.  2014-2015 eğitim öğretim yılında 2. Yarı yıl tatili bitiminde İzmirlioğlu Fen Lisesi’nin açılış gününde aramızdan ayrıldı, okulun açıldığını,öğrencilerini göremedi. Hacı İzmirli Amca ile bu okulun yapımı sırasında her hafta,  her gün telefonla görüşürdük, okulların yapımı aşmasından bitimine dek her şeyiyle kendisi bizzat ilgilenirdi. Kendisini buradan bir kez daha anıyoruz” diye konuştu.

ÇINAR: “BÖLGEMİZİN GURURU OLDULAR”

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise, Karadeniz Ereğli ve bölgeye yaptırdığı yatırımlarla adından söz ettiren Hacı Hüseyin İbrahim İzmirli‘nin 6 okul,  1 huzurevi yaptırarak eğitim gönüllüsü olduğunu ispatlamış  eşsiz kişilerden biri olduğunu öğrendiğini belirtti.

Kendisini tanıma fırsatım olmamasına rağmen,yaptırdığı okulları, huzurevini gezip gördüğünü belirten Çınar şöyle dedi:

“İzmirli Ailesi ile tanıştım, ziyaretimegeldiler. Eğitim yatırımlarının bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini belirttiler. Ben de bugünkendilerine iade-i ziyaret gerçekleştirmek istedim. Bu ailenin Karadeniz Ereğli ve bölgemize yaptığı hizmetleri, yapacaklarının teminatı olarak görüyorum. İzmirli Ailesi adeta Karadeniz Ereğli ve bölgemizin gururu oldular. Bizler bu yönde üzerimize düşeni yaparız.  Tabii sizin gelenekselleşmiş, meziyetinizin eserlerini ilçemize ve bölgemize kazandırdınız. Bizler bu yönde sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Gazeteciler sağolsunlar bizleri yalnız bırakmıyorlar, ancak şöhrete kavuşturamadılar.”

“BAŞLADIĞI İŞİ BİTİRMEDEN GİTMEZDİ”

Merhum İbrahim İzmirli’nin kızı Yaşare İzmirli Gök de “Babamız, başladığı işi mutlaka bitirmek isterdi. Bitirmeden içi rahat etmezdi. Bağ, bahçe işleriyle uğraşmayı da çok severdi. Tüm işlerini bu dükkandan hallederdi. Okul yapımında olsun, huzurevi yapımında olsun bizlerde elimizden geldiğince kendisine yardımcı olmaya çalışır, yazışmaları bizzat takip ederdik. Yazışmaları kendi el yazısıyla yazar, daktiloya geçerdi. İlerleyen yıllardaysa bu işlemleri bilgisayarda  yazmaya başladık. Yazışmalarımızı çift nüsha halinde yapardık, birini  bakanlığa yollarken, diğer nüshaları tek tek dosyalayıp saklardık. Yerine göre tek tek inceler, gider görüşürdük. Fen Lisesi’nin yapımında ayrı emeği vardı. Çocukların okuması tek dileğiydi. Fen Lisesinin açıldığı gün hayata gözlerini yumdu. Şimdi öğrencileriniz onun okullarında eğitimlerini tamamlıyorlar. Bizlerde onları okullarımızı sık sık ziyaret ederek, eksikleri var ise gidermeye çabalıyoruz. Babamızdan aldığımız  emanet olan yatırımlara da devam ediyoruz.   Malzemelerin taşınmasından tutunda kiremitlerin döşenmesinde dahi emeği vardır. Kendini hizmete adamış bir ömürVarı yoğu Karadeniz Ereğli’ye hizmet.  Şahsi kaygı yaşamadığı için hizmet etmek için çaba göstermiş, bizde onun arkasından izinden ilerlemeye çabalıyoruz.”

Ahmet İzmirli de huzurevinin çocukluğumuzda kendi bahçeleri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Biz orada babaannemiz ekerdi. Babaannemiz o bahçeyi ekip biçtiği için babaanneme Huzurevi yapımına başlandığında kendisine bir Kışla’da bir arsa satın alarak ekim dikim işlerine devam etmesini sağladı. Biz o bahsede büyüdük, bugünlere geldik. Huzurevi yapımına karar verdiğinde de  bağ bahçenin özellikle  yok olmaması içim müteahhitlerle tek tek görüştü. Oradaki ağaçların bakımıyla kendisi ilgilenir, aşılamalarını , bakımlarını ihmal etmezdi. Asma yaprakları, sebze meyve,nergis ağaçlarıyla donattı oraları. Huzurevine o ağaçlarda ayrı bir güzellik kazandırdı.

Hacı Amca bahçeye gidemediği dönemlerde dahi evimizin çatı katında soğan, patates büyütürdü. Kümeste tavukları vardı. Üretmek üretmeyi çok severdi.  O tavuğun yumurtalarından bu dükkanda pide yerdik. Hiç boş durmazdı, sürekli bir şeyler yapayım üreteyim derdindeydi. Çiçekleri budanması, aşılamasını bizzat kendisi yapardı. Mekanı cennet olsun . Bizlere de Allah onun gibi eserler yapmayı nasip etsin. “

Ziyarette Ahmet İzmirli  tarafındanVali Ahmet Çınar’a plaket takdim edildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER