BÖLÜCEK'TE MENFEZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

BÖLÜCEK'TE MENFEZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi mahallelerde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Su ve Kanalizyon İşleri Müdürlüğü, Bölücek Mahallesi’nde vatandaşların olası taşkınlarda zarar görmemesi için 120 metre uzunluğunda menfez yapım çalışmasına devam ediyor.
Kdz. Ereğli Belediyesi mahallelerde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bölücek Mahallesi Karasular Sokak’ta yıllardır yaşanan önemli sorunun ortadan kaldırılması için Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü menfez çalışmalarını sürdürüyor.
Kdz. Ereğli Belediyesi ekipleri Bölücek Mahallesi’nde vatandaşların olası taşkınlarda zarar görmemesi için 120 metre uzunluğunda menfez yapıyor. Konuyla ilgili olarak Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:
TEMEL ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
“Bölücek Mahallesi Karasular Mevkii’de civar yükseltiler ve tarlalarda toplanan suların dere yatağına verilebilmesi için, 190cm genişliğinde 150cm yüksekliğinde ve 120 metre boyunda beton yağmurlama kanalı işinin kazı çalışmaları bölümü tamamlanmış olup, temel çalışmaları devam etmektedir. En kısa zamanda hizmete alınarak bölge vatandaşlarımızın olası taşkınlarda zarar görmemesi amaçlanmaktadır.
YAĞMUR SULARININ ZARARINDAN KORUMAK İSTİYORUZ
Yapılan çalışma ile Karasular Sokak’tan gelen yağmur suları Gülüç Irmağı ile buluşacak. Yağmur sonrası ana yolda oluşan su baskını sorunu giderilecek.
YOL OLARAK DA KULLANILACAK
Ayrıca konum olarak Karasular Sokak’tan ana yola yürüyerek çıkan vatandaşlarımız yaklaşık 1.000 metre yol yürümek zorunda kalırken bu kısımda menfez sonrası oluşturulacak yaya yolu ile 70 metre mesafe ile yola ulaşım sağlanacak.”

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2020, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER