BOZKURT: “TKDK’NIN ZONGULDAK’A AÇILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

BOZKURT: “TKDK’NIN ZONGULDAK’A AÇILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Kadın Kolları Başkanı Şerife Cerrah, Gençlik Kolları Başkanı Tunay Berber ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Karadeniz Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Günaydın’ı ziyaret ederek, Ereğli’deki tarım faaliyetleri ve projeler hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Günaydın, İlçe Başkanı Bozkurt’a ve yönetimine çalışmalarında başarılar dilerken, Zonguldak’ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) gibi bir kurumun olmamasının, Zonguldak için çok büyük bir engel olarak nitelendirdi. Günaydın, yaptığı konuşmada şunları söyledi;

GÜNAYDIN: “TKDK’NIN OLMAMASI ZONGULDAK İÇİN BÜYÜK BİR ENGEL”

Ziyaretimize geldiğiniz teşekkür ederiz. Size ve yönetiminize çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Bütün köylerimize 12 ziraat mühendisimiz ile hizmet veriyoruz. Her gün sürekli köylerdeyiz. Aralık ayının sonuna kadar bu sistemimiz devam edecek. Ayrıca şunu belirtmek isterim; Projelerimizi sunabileceğimiz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) gibi kurumların olmaması Zonguldak’ta çok büyük bir engel. Şayet, TKDK gibi bir kurum olsaydı kırsal alan desteğinde %85’ e varan bir artış sağlanabilir, projeler devreye sokulabilirdi ama şuanda öyle bir kurum yok Zonguldak’ta. TKDK Zonguldak’ta kurulursa vatandaş bizden ne dilerse dilesin. Özellikle bu hususta sizden destek talep ediyoruz”

BOZKURT: “TKDK’NIN ZONGULDAK’A AÇILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ise; İlçe Tarım ve Orman Müdürü Günaydın’a güzel temennileri için teşekkür ederek; “TKDK’nın Zonguldak’a açılması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Bozkurt konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Ereğli’ye bir şeyler yapabilmemiz için Koordineli çalışmakta fayda var. İşsizlik her geçen gün artıyor. Bu ortamda insanları tarıma yönlendirmek daha faydalı olacaktır. Ufak ufak da olsa köylerde hareketlenme başladı. Bu hareketlenmeyi hızlandırıp yardımcı olmak görevimiz. Projeler konusunda biz elimizden geleni yapmaya hazırız. TKDK’nın Zonguldak’a açılması konusunu diğer ilçe başkanları ile de paylaşacağız. Böylelikle bütün ilçelerden bir talep oluşturarak bu konuyu üst mercilere iletmiş oluruz. Teşkilat olarak bu kurumun Zonguldak’a açılması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2020, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER