BU 'KAPI' HER ZAMAN 'AÇIK!

BU 'KAPI' HER ZAMAN 'AÇIK!

BU 'KAPI' HER ZAMAN 'AÇIK!

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kaymakamlık bünyesinde vatandaşların taleplerini alıp değerlendirecek Açık Kapı projesi için hazırlanan büronun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Çorumluoğlu, "Bu projeyle, "vatandaşın, valilik veya kaymakamlığa olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılması işlemleri gerçekleştirilmektedir" dedi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan "Açık Kapı"  bürosu törenle hizmete girdi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kaymakamlık hizmet binası girişinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından başlatıldığını söyledi.

17 BAŞLIK 322 KONU

Vatandaşların kamu kurumları ile arasındaki karşılıklı iletişimini ve güvenini arttırmak, en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla, "Açık Kapı" bürosunun hizmete girdiğini anlatan Çorumluoğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaşın, valilik veya kaymakamlığa olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılması işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uygulama sayesinde vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini doğrudan valilik veya kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan Açık Kapı bürolarına iletebilir. Talepler, geliştirilen internet uygulaması ve Açık Kapı mobil uygulaması ile yapılabilmektedir.

7 İŞ GÜNÜNDE TALEP SONUÇLANDIRILACAK

Uyuşturucu ile etkin mücadele amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda toplanan verilerin belirlenen vaka durumlarına göre proje üzerinden raporlandığına değinen Kaymakam Çorumluoğlu, "81 İl valiliğinde ve ilçemiz ile birlikte 112 ilçe kaymakamlığında, tasarlanmış olan çalışma konseptine uygun olarak Açık Kapı birimleri oluşturulmuştur. Başvurular elektronik sisteme kaydedilmekte ve ilgili birimlere yönlendirilmekte, vatandaşa, 'müracaatınızdan dolayı Valilik olarak teşekkür ederiz' bildirimi ile anında mesajla dönüş yapılmaktadır. 7 İş günü içerisinde talep sonuçlandırılmaktadır. Vatandaş sürecin her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla takip edebilmektedir" dedi.

Yeni taşınan hükümet konağının giriş katındaki Açık Kapı Bürosu'nda 3 kişinin görevlendirilirken Kaymakam Çorumluoğlu, personele başarı temennisinde bulundu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2019, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER