Büyük fethin 566. yılı kutlandı!..

Büyük fethin 566. yılı kutlandı!..

Büyük fethin 566. yılı kutlandı!..

Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde Merkez Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum ve daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kdz. Ereğli’de 29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Kdz. Ereğli’de 29 Mayıs İstanbul’un fethinin 566’ncı yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde Merkez Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum ve daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Okul Müdürü Banu Ünlüer,  İstanbul’un tarihin her döneminde önemli bir şehir olduğunu söyleyerek, “İstanbul yüzyıllarca Osmanlı Devleti’nin başkenti oldu. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal, kültürel ve ekonomik merkezi olmaya devam ediyor. 29 Mayıs 1453 İstanbul’un fethi milletimize ve tüm nesillerimize kutlu olsun.”dedi.

Daha sonra Tarih Öğretmeni Rezzan Kayıkçı, İstanbul’un fethini tarihsel süreçleri ile anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Programda okul öğrencilerinin sahnelediği ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethini konu alan tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul Fethi dolayısıyla gerçekleştirilen resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program son buldu.


 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2019, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER