BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK, ÖLÜMÜNÜN 82. YILINDA EREĞLİ'DE ANILDI

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK, ÖLÜMÜNÜN 82. YILINDA EREĞLİ'DE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yılında tüm Türkiye'de olduğu gibi Kdz. Ereğli'de de anıldı.

Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Karadeniz  Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon  Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Karadeniz  Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve Yönetim Kurul Üyeleri,  siyasi partiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul ve daire müdürleri, öğrenciler, askeri ve sivil erkan katıldı.

Karadeniz  Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Taner Gün, ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, günün anısına Atatürk Anıtına çelenk sundular.

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal  Atatürk'ü Anma günü nedeniyle düzenlenen program korona virüs pandemisi dolayısıyla kısıtlı sayıda katılımla gerçekleştirilirken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm saati olan saat 09'u beş geçe  Erdemir, gemiler ve şehir anons sisteminden gelen siren sesi ile birlikte 2 dakika saygı duruşunda bulunularak, istiklal Marşı okundu. Programda meşaleler yakılırken, yoldan geçen vatandaşlar da saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını okudular.

ALTERNATİF ÇELENK SUNUMU

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı, İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi, Eğitim İş Sendikası Karadeniz Ereğli Şubeleri tarafından Atatürk Anıtına alternatif çelenk sunumu yapılarak, saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan törene geçildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER