Çakır'dan İYİ ziyaret!

Çakır'dan İYİ ziyaret!

Çakır'dan İYİ ziyaret!

Ak Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, bir süre önce ikinci kez Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı'na atanan İYİ Parti'de Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu ve yönetimini ziyaret etti.

Çakır ve Balbaloğlu, İyi Parti İlçe teşkilatında gerçekleşen ziyarette yaptıkları değerlendirmede, daha önce planlanan ancak çeşitli nedenlerle ertelenen bir ziyaretin, yeni görevlendirmeyle birlikte bir kutlama ve nezaket ziyareti olarak bu gün gerçekleştirildiğini ifade ettiler.

Genel siyasi gelişmelerden ziyade Ereğli için birlikte hareket vurgusunun ön plana çıktığı ziyarette Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır yeni atamadan dolayı Balbal ve yönetimini kutlayarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

ÇAKIR: "EREĞLİ'YE BİRLİKTE HAREKET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

"İyi Parti'nin ilçe örgütünde yeniden görev alan arkadaşlara hayırlı olsun diyoruz. Geride bıraktığımız Kurban Bayramı'nda İyi Parti'den bir randevu talebimiz olmuştu. O süreçte bizim ve sayın başkanın şehir dışında olduğu süreçlerden dolayı randevumuzu gerçekleştirememiştik. Nasip bu güneymiş. Tekrar atanmalarıyla birlikte hem hayırlı olsun demek istedik hem de Ereğli'ye birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz, zaten çoğu etkinliklerde, programlarda birlikteyiz. İstişareler yapıyoruz.

Bizler siyasi parti temsilcileri olarak yaptığımız her ziyaretin altında bir seçim veya siyasi faaliyet aranmasından ziyade Ereğli'ye bildikte hizmet ettiğimiz gerçeğinden hareket ediyoruz. Zaman yatırımlar konusunda fikir alış verişinde bulunuyoruz. Bu akşamda inşallah diğer ilçe başkanlarımızla birlikte 4'lü bir ilçe başkanları zirvesi yapacağız. Konuları masaya yatırıyoruz. Üniversite konusunu beraber değerlendirdik. Bu şekilde şehrin tamamını ilgilendiren konularda hareket etmeye, herkesin temsil ettiği kitlelerin görüşünün alınmasına gayret ediyoruz. Bu görüşme vesilesiyle de Ereğli'de yaşayan insanlarımızın daha mutlu ve memnun olmasından yanayız. Bu anlamda Ereğli'ye yakışan, Ereğli'nin kalitesine, entelektüel seviyesine yakışan bir birliktelikle Ereğli'ye hizmet etmeye çalışıyoruz. Neticede hasım değiliz, rakip değiliz. Milletimizin gönlünde ne varsa o olacak. Milletimizin demokrasiye olan inancına hepimizin inancı tam. Millet neyi takdir ederse biz de o nokta da vatandaşın hizmetinde olacağız. Ereğli bu anlamda diğer ilçelere göre uzlaşı kültürünü biraz daha öne çıkarabilmiş bir yer. Bu kentin tümünü ilgilendiren her konuyu birlikte istişare edeceğiz. Sonuçta Ereğli için, Ereğli'nin menfaatleri olarak tek yumruk olarak bir aradayız.

BALBALOĞLU: "YEREL SİYASETTE AMACIMIZ KENTİN ORTAK ÇIKARLARIDIR"

İyi Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu da ziyaretin genel siyasal gelişmeler dışında ve önceden planlanan bir ziyaret olduğu ifadesinin altını çizerek yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Öncelikle ziyaret için teşekkür ediyorum. Daha önce planlanan ancak belirli nedenlerle geciken bir ziyaret. Yani şu anki genel siyasi gündemle alakalı bir ziyaret değil. Şu an o geciken ziyareti gerçekleştiriyoruz.

Daha öncede Ereğli'nin gündemi konusunda aynı noktadaydık. Burada yerel bir siyaset yapıyoruz. Amacımız Ereğli'yi ilgilendiren her konuda birliktelik yaratarak katkıda bulunmak. Daha önce başkanın da dediği gibi fakülte konusunda, diğer yatırımlarda, Erdemir konusunda istişarelerimiz olmuştu. Bu konuda yereldeki siyasetimizin hedefi Ereğli'nin menfaatine uygun her çalışmaya fikir ve proje düzeyinde katkı vermek ve çalışmaların içinde olmaktır. Başkanla ve diğer ilçe başkanlarıyla zaten bu konuda aynı noktadayız. Bir mahalli seçim süreci geçirdik, o bir seçim atmosferiydi. Ama artık önümüzdeki 5 yıl içerisinde Ereğli'ye katkı verecek her türlü çalışmayı birlikte götürmeyi planladık. Sayın Kaymakamımız da bu konuda çok öncülük ediyor. İlk toplantıyı o yapmıştı bizlerle birlikte. Ereğli gündeminde iyi olacak ne varsa Sayın Kaymakamımızla da birlikte katkı sunmaya hazırız."

Ak Parti ve İyi Parti ilçe yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret Çakır ve Balbaloğlu'nun değerlendirmelerinin ardından, karşılıklı fikir alış verişi ve sohbet şeklinde devam etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2019, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER