Çakır'dan yardım açıklaması...

Çakır'dan yardım açıklaması...

Çakır'dan yardım açıklaması...

* Sosyal yardım programının 3’üncü fazı için başvuruların e Devlet üzerinden başladığı bildirildi. İlk iki fazın aksine sosyal yardımdan yararlanmak için 3’ncü fazda başvuru yapılması gerektiği belirtildi.

* Bir ve ikinci fazdan yararlananların sayısının 7 bin 371 olduğu ifade edildi.

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3’üncü faz başvuruların başladığını duyurmuştu. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapılan yardımlara ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilk iki fazda 7 bin 371 yardım ulaştırıldığını belirterek şunları söyledi:
“Devletimiz eli ile başlatılan biner lira yardımların birinci fazda 2434 kişi ve ikinci fazda 4168 artı 769 kişi olmak üzere toplamda 7 bin 371 kişiye ödeme yapıldı. Bu sayı, Karadeniz Ereğli için önemlidir. Ödemeler bu hafta Pazartesi’den başladı, önceki gün (22 Nisan) itibari ile bitirildi. Yardım dağıtımı güvenlik güçleri ve kollu kuvvetlerince PTT kanalı ile kişilerin evlerine kadar getirildi.
İkinci fazdan yararlananlar, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü’nden çeşitli durumlarda yardım alan; daha önce kayıt olup Genel Sağlık Sigortası’ndan kömür yardımı ve para yardımı alan kişilerden oluştu.
Birinci fazdan yararlananlar ise düzenli yardım alanlar yani para yardımı yanında engelli maaşı alanlar, asker ailesi, öksüz-yetim aile yardımı alanlardan oluştu. Üçüncü faz yardım alabilmek isteyenler için kayıtlar başladı. Başvurular ise E Devlet üzerinden yapılıyor.”
Çakır ayrıca, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı öncülüğünce Vakıf bütçesinden 1000 kişiye gıda kolisi yardımı yanı sıra, 501 kişiye de 86250 liralık nakdi yardım yapıldığını sözlerine ekledi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2020, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER