Çakır Efe, ne dersin bu işe?

Çakır Efe, ne dersin bu işe?

Çakır Efe, ne dersin bu işe?

Kdz. Ereğli’de yaşanan üniversite arazisi konusu siyasilerin karşılıklı açıklamaları ile devam ediyor. CHP ve Ak Parti arasında süren “Üniversite arazisi” tartışmasının fitilini ise CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’nın yaptığı zehir zemberek değerlendirme ateşledi. Ocakçı açıklamasında, “Ereğli Kampüsü konusunun da masaldan öteye gidemediği gerçeği ile karşı karşıyayız. Zira, çok acıdır ki, aylar önce yayınlanan haber doğru çıkmış, stratejik önem arz eden ve üzerinde sonradan yıkılan eski hastane binalarının olduğu saha artık askeriyenin mülküdür” ifadelerini kullanarak Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’a yüklendi.
CHP’li Ocakcı’nın sert açıklamalarının ardından ise gözler Ak Parti cephesine çevrildi. Konu ile ilgili ulaştığımız Fatih Çakır’ın açıklamaları ise kamuoyunu beklentilerinin tersine çok havada kaldı. Üniversite arazi hakkında askeriyenin bu bölgeyi istediğini ancak reddettiklerini açıklayan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Askeriye istiyor, biz reddediyoruz. Üniversite Rektörümüz de yeni atandı, kendisine Milletvekilimizle bir ziyaret gerçekleştirip konuyu detaylı bir şekilde görüşeceğiz. Süreci yakından takip ediyoruz dedi.
CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı açıklamasının devamında Ak Parti Ereğli teşkilatına ve Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na yüklenerek vatandaşları “Hayal ürünü” projeler ile uyuttuklarını ve bu son yaşanan hadisenin Ereğli için büyük kayıp olduğuna dikkat çekerek sorumluların halka hesap vermek için bir adım öne çıkması gerektiğinin altını çizdi. CHP’li Ocakçı, Ak Partili Çakır’ı hedef alarak, “Bu ilçenin tarihinde bir dipnot olarak bile yer alamayacaksınız” ifadesin kullandı.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise yaptığı son dakika açıklamasında böyle bir olayın gerçekleşmediğini, CHP’li Sertan Ocakcı’nın Ereğli halkını yakından ilgilendiren konularda daha duyarlı davranması gerektiğini belirten değerlendirmelerde bulundu. Ancak CHP’li Ocakcı ise Çaturoğlu’nun Rektörlük ve Milli Emlak üzerinden açıklama yaptığını Askeriye tarafına değinmediğini belirterek Çaturoğlu’nun kelime oyunu yaptığını savundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 15:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ertuğrul Akkaya
Ertuğrul Akkaya - 6 yıl Önce

Faruk Çaturoglu Alaplı belediye başkanı döneminde karşıyaka mahallesi arazilerimizi dolaylı yollardan hisseleri üzerine almıştır ve dolaylı yollardan oralara da el atmak istiyor gerçekler ortada kamu oyuna duyurulur.

SIRADAKİ HABER