ÇAKIR, MALAZGİRT ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANDI

ÇAKIR, MALAZGİRT ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANDI

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 26 Ağustos, Türk milletinin, Anadolu’yu Türk yurdu ve mülkü yapmasının tescillendiği iki önemli tarihsel zaferin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Çakır yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; 

"26 Ağustos, Türk milletinin, Anadolu’yu Türk yurdu ve mülkü yapmasının tescillendiği iki önemli tarihsel zaferin yıl dönümüdür.

Birincisi, Anadolu kapılarının artık bir daha geri dönülmez bir şekilde, vatan şairi Nazım Hikmet’in deyişiyle “Dörtnala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanışı” olan Malazgirt Zaferi’nin, ikincisi Türk-İslam ülküsüyle hercümerç olmuş vatan topraklarının, milli şairimiz Mehmet Akif’in ifadesiyle ”namahrem elinden” kurtuluşunu müjdeleyen Büyük Taarruz’un yıl dönümü.

1071’de Malazgirt Ovası’nda Alparslan komutasındaki Selçuklu Ordusu ve müttefiklerinin karşısında devasa bir güç gibi duran Roma İmparatorluğu artığı Bizans Ordusu neyse bugün başta Akdeniz olmak üzere ülke ve millet çıkarlarımızı çepeçevre kuşatarak iradesini kırmaya çalışan uluslar arası ittifak aynı şeydir.

Unutmamalıyız ki böylesi tarihsel bir eşikte en ufak bir tereddüt, uluslar arası ittifakın tıpkı Büyük Taarruz öncesi yaptığı gibi Anadolu’yu baştan aşağı işgal etme arzusunu kamçılayacaktır.yıl dönümünü kutladığımız Malazgirt Zaferi ve 98. yıl dönümünü kutladığımız Büyük Taarruz’un bugün bizlere hatırlatacağı tarihsel misyon ve yüklediği görev çok açık ve nettir.

Bu iki büyük Zaferi yaşamış ve bu zaferi inşa edecek komutanları içinden çıkarmış bir milletin bugün de aynı inanç ve kabiliyetle kendisine yönelik her türlü “hayasız akını” durduracak gücü vardır.

O nedenle bir kez daha diyoruz ki milli varlığımıza, milli varlığımızın demokratik iradesi olan seçimle görev almış hükümetlere yönelik her türlü saldırı, komplo, tuzak ve darbe hayalinin karşılaşacağı ve karşısında bulacağı tek gerçek 1071’de Malazgirt Ovası’ndaki 1922’de Afyon Ovası’ndaki milli şuur ve duruş olacaktır.

Bu tarihsel bilinç ve millet olma kararlılığıyla bu toprakları yurt yapan, düşman çizmesinden kurtaran Alpaslanları, Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, mekanları cennet olsun diyoruz."

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER