Candan zirvede…

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek 10. Boğaziçi Zirvesi'ne aralarında kralların, bakan ve savunma sanayi yatırımcılarının da olacağı 3 bini aşkın katılımcı İstanbul'da bir araya gelecek. Zirveye Prof. Dr. Ercan Candan konuşmacı olarak katılıyor.

Candan zirvede…

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Zirvesi'nin, 27-29 Kasım'da 90 ülkeden ve aralarında kralların, bakan ve savunma sanayi yatırımcılarının da olacağı 3 bini aşkın katılımcı İstanbul'da bir araya gelecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve açılış konuşmasını da Erdoğan’ın yapacağı zirvenin ikinci günü olan 28 Kasım’da “Yeni Dünya düzeninde Savunma Sanayinin Geleceği” konulu panel düzenlenecek. Panele konuşmacı olarak Savunma Bakanı Hulisi Akar’da katılacak.
HAVELSAN Genel Müdürü Faruk Yarman’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan panele AK Parti önceki dönem Milletvekili ve MCM Savunma Sanayi Danışmanı Prof. Dr. Ercan Candan’ın yanı sıra Baykar Savunma Selçuk Bayraktar, Arnavutluk eski Savunma Bakanı  Fatmir Mediu, Canik Ceosu Utku Aral ve SAASPASS kurucu ortağı Selahaddin Karataş da konuşmacı olarak katılacaklar.
"Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru" teması ile gerçekleşecek zirve öncesi açıklamalarda bulunan UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, zirveye bu sene çok yoğun bir talep olduğunu söyledi.
Şimdiye kadar 87 ülkenin katılımının onaylandığını ve bu sayının zirve gününe kadar 90'a ulaşmasını beklediklerini ifade eden Özgencil, 3 gün boyunca düzenlenecek 32 panelde çoğunluğu yabancı devlet adamları, akademisyenler, bürokratlar ve iş insanlarından oluşan 130'dan fazla konuşmacının yer alacağını kaydetti.
Özgencil, zirvede Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, İspanya eski Başbakanı Rodriguez Zapatero ve Kolombiya eski Başkanı Andres Pastrana Arango gibi isimlerin yanında mevcut devlet başkanları, bakanlar, prensler ve önemli bürokratların olacağını belirterek, zirveye toplamda 3 bin kişiden fazla katılımcı beklediklerini dile getirdi.
Özgencil, ayrıca finans piyasalarının iki tanınmış ismi, Mobius Capital Partners'ın kurucusu Mark Mobius ile Bluebay Varlık Yönetimi Stratejisti Tim Ash'in de sermaye piyasaları ile ilgili panelde konuşmacı olacağını ifade etti.
Boğaziçi Zirvesi'ni bu sene 10'uncu kez düzenlediklerini ve kendi çabalarıyla geçen yıllarda 150'ye yakın ülkeye gidip zirveyi anlattıklarını söyleyen Özgencil, şunları kaydetti:
"Sadece bu sene 26 ülkeyi ziyaret ettik. Artık gittiğimiz ülkelerde bizi yakından tanıyorlar ve zirvenin dünya meselelerini tartışmak ve fikir üretmek noktasında ne kadar ileride olduğunu biliyorlar. Herkes bu zirvenin bir amacının olduğu, tarafsız olduğu, katılan tüm ülkelerin iletişim kurup ticaret anlaşmaları yaptığı ve ortak bir dil oluşturulduğu konusunda ikna oldu. Geçen 9 yılda ekonomik ve sosyal anlamda yapılanlar ortada ve kamuoyu ile paylaşılanlar şeffaf olduğu için katılım noktasında büyük bir taleple karşı karşıyayız. Ben de bağımsız bir kuruluş olarak kendi çabası ile 10'uncu yıla gelmiş bir düşünce kuruluşunun kurucusu olmaktan gururluyum."

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2019, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER