Çaturoğlu'ndan Belediye Meclisine çağrı!..

Çaturoğlu'ndan Belediye Meclisine çağrı!..

Çaturoğlu'ndan Belediye Meclisine çağrı!..

AK Parti 25. ve 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli’de gündemden düşmeyen Eğitim Kampüsü konusunda açıklama yaptı.
Açıklamasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Kampüsü’nün ne pahasına olursa olsun eski Devlet Hastanesi arazilerine yapılması gerektiğini ifade eden Çaturoğlu,  kendisinin ve kendisinden önce milletvekilliği yapanların başından beri bu konuda çaba harcadıklarını belirterek; “Kampüsün eski Devlet Hastanesi arazilerine yapılmasında kararlıyız” dedi.
Kampüs konusunda İlçe halkında büyük bir beklenti oluştuğunu vurgulayan Çaturoğlu, “Bu arazileri kampüs dışında başka bir şey yapılmasına zemin hazırlamak Kdz. Ereğlimize en büyük ihanet olur” ifadesine yer verdi.
Kampüs konusunda aksi yönde yapılan açıklamaların ‘talihsizlik’ olarak algılandığını belirten Çaturoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
“Eski hastanenin arazilerini Temmuz 2015 tarihinde Şirin Ereğlimize Üniversite Kampüsü yapılmak üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğünce Bülent Ecevit Üniversitesine süresiz olarak tahsis ettirdik. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu durum halen devam etmektedir. Araziler Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin uhdesindedir. Herhangi bir kuruma devir veya tahsis edilmemiştir.
Yatırım programına alınmak ve Milli Savunma Bakanlığından izin alınmak kaydıyla kampüs inşaatı her zaman yapılabilir. Askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesi buna engel değildir. Kdz. devlet Hastanesi 10 yıllarca bölgeye hizmet ederken güvenlik sorun olmamıştır, kampüs yapıldığında da güvenlik sorunu asla sorun olmayacaktır.
Araziler belediye meclis kararıyla kampüs alanı olarak oybirliği ile imara işlenmiştir. Bu kez aynı belediye meclisi tarafından askeri güvenlik alanı alarak işlenmesi Kdz. Ereğlimize ihanet olur. Çünkü bu karar tüm Kdz. Ereğlili hemşehrilerimizin ve esnafımızın büyük umut bağladığı ve kampüs yapılmasını istediği bu arazilerin elden çıkarılmasına zemin hazırlar. Eğer Kampüs yapımı gerçekleştirilemezse kimse kusura bakmasın buralara bırakın bahçe yapmayı çivi bile çaktırmazlar. Fotoğrafını bile çekemezsiniz.
Kampüs konusu Ereğlimizin en önemli konuları arasındadır. Bu konu üzerine politika yapmak çok tehlikelidir. Yapmak isteyenlere de buradan ekmek çıkmaz. İktidarıyla, muhalefetiyle tüm Kdz. Ereğli bu konuda tek yürek olmak zorundadır. Gerçekleştirildiğinde BEÜ Kdz. Ereğli Kampüsü Ülkemizin en güzel ve işlevsel kampüsü olacaktır. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Herkes inanmalıdır.
Belediye başkanımızın  ve meclis üyelerinin de bizden ve Kdz. Ereğli haklından farklı düşündüklerine  inanmıyorum. Kendilerine  sesleniyorum. Kampüs ile ilgili bu maddeyi reddedin. Aksi bir durum olursa bunun vebalini asla ödeyemezsiniz. Belediyenin halk için olduğunu gösterin. Halk üniversite kampüsünün oraya yapılmasını istiyor. Halka istediğini verin. Bu sizin en asli göreviniz.
Konumumuz ne olursa olsun sadece kampüs konusu değil, görev yaptığımız dönem içerisinde birlikte emek verdiğimiz tüm sorunların takipçisi olmaya ve katkı sunmaya devam edeceği

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER