CHP 96. YAŞINI KUTLADI

CHP 96. YAŞINI KUTLADI

CHP 96. YAŞINI KUTLADI

9 Eylül 1923 tarihinde Cumhuriyet Halk Fırkası adıyla kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. kuruluş yıldönümü, yurt genelindeki örgütler gibi, Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü tarafından da kutlandı.

Saat 14.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreninde bir araya gelen ve sayıları parmakla sayılabilecek kadar az olan CHP’liler adına, partinin ilçe başkanı İsmail Fota tarafından anıta çelenk sunuldu. Partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları anısına saygı duruşunda bulunulan törende İstiklal Marşı söylendi. Anıt önündeki törene partinin Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın yanı sıra Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı eski ilçe başkanları, bazı il genel ve belediye meclis üyeleri ile az sayıda parti üyesi katıldı.
Törende bir konuşma yapan İlçe Başkanı İsmail Fota, 9 Eylül tarihinin kendileri için sıradan bir gün olmadığını kaydederek, kurulduğu günden bu yana halkın umudu olan partilerinin, bugün de emekçi Türk halkının umudu olan bir parti olduğunu söyledi.
Fota’dan sonra söz alan partinin Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da konuşmasında CHP’nin tarihî gelişi hakkında bilgiler sundu. CHP’nin dünyanın en köklü dört partisinden biri olduğunu vurgulayan Demirtaş, partilerinin aynı zamanda ülkede demokrasinin ve demokratik siyasî yaşamın mimarı olduğunu kaydederek, iktidar olduğu bir dönemde ülkesini tek partili rejimden çok partili rejime kavuşturan tek partinin CHP olduğunu söyledi. 
Bu arada Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin en ilginç yanları ise, Milletvekili Demirtaş’ın konuşması sırasında Belediye Başkanı Posbıyık’ın bulunduğu sıradan sık sık ayrılıp konuşmayı dinlememesi, bazı partililerin de yine Demirtaş konuşurken, güneşi bahane ederek sıralarından ayrılıp gölge noktalarda oturmalarıydı. Bu iki durumun da bazı partililerin eleştirisini aldığı ifade edildi. 
Partinin kuruluş yıldönümü ile ilgili ikinci buluşma ise Atatürk Anıtı önündeki törenin hemen ardından parti örgütünde düzenlendi. Partililer şarkılar eşliğinde örgütte sohbet ederlerken çeşitli ikramların yapıldığı programa Milletvekili Ünal Demirtaş'ın da katıldığı gözlendi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2019, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER