CHP KDZ. EREĞLİ KADIN KOLLARI BAŞKANI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP Kdz Ereğli Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl, İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkmanın şiddet uygulayanlara teşvik, tüm kadınlara tehdit olacağını bildiren bir basın açıklaması yayınladı.

CHP KDZ. EREĞLİ KADIN KOLLARI BAŞKANI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP Kdz Ereğli Kadın Kolları Başkanı Naile Bingöl, İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkmanın şiddet uygulayanlara teşvik, tüm kadınlara tehdit olacağını bildiren bir basın açıklaması yayınladı.

Naile Bingöl'ün açıklaması aynen şöyle:

İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkmak şiddet uygulayanlara teşvik, tüm kadınlara tehdittir.

20.03.2012 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6284 sayılı kanunun amaç kısmında der ki;

''Bu Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Bu Kanunun uygulanmasında ve gereken hizmetlerin sunulmasında aşağıdaki temel ilkelere uyulur:

-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler, özellikle Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve

Bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ve yürürlükteki diğer kanuni düzenlemeler esas alınır.

- Şiddet mağdurlarına verilecek destek ve hizmetlerin sunulmasında temel insan haklarına dayalı, kadın erkek eşitliğine duyarlı, sosyal devlet ilkesine uygun, adil, etkili ve süratli bir usul izlenir.

-Şiddet mağduru ve şiddet uygulayan için alınan tedbir kararları insan onuruna yaraşır bir şekilde yerine getirilir.

- Bu Kanun kapsamında kadınlara yönelik cinsiyete dayalı şiddeti önleyen ve kadınları cinsiyete dayalı şiddetten koruyan özel tedbirler ayrımcılık olarak yorumlanamaz.'' denmektedir.

6284 yürürlüğe girdiği tarihten itibaren uygulanmasında, daha doğrusu etkin uygulanmasında sorunlar yaşanan bu kanun sadece kadını değil, tüm şiddet mağdurlarını da koruyan ve onlara yaşama hakkı tanıyan kanundur.

2020' nin ilk altı ayında erkekler 123 kadını öldürdü, 1 kadını taciz etti,134 çocuk istismara uğradı, 31 kadına tecavüz edildi. Sadece haziran ayında 21 kadın öldürüldü. Özellikle pandemi sürecinde sosyal-ekonomik çöküntüler, şiddetin bahanesi olarak her zamankinden daha vahim bir şekilde karşımıza çıkıyor. Son günlerde tüm ülkede olduğu gibi artarak devam eden şiddet, Ereğlimizde de her gün basına yansıması nedeniyle de öğreniyoruz ki kadın ve çocuğa uygulanan hem fiziksel hem psikolojik şiddet gün gün artarak devam ediyor.

AKP İktidarı, şimdi de yasal anlamda sığındığımız bu kanuna el atarak aileiçi şiddeti önleme konusunda büyük geri adımlar atmayı planlıyor

6284 (İstanbul Sözleşmesi) tam ve etkin uygulandığında caydırıcı, kadının korunmasını ve can güvenliğini arttıran yasanın bırakın kaldırılmasını düşünmek, bizler var olan yasanın etkin olarak uygulanmasını talep ediyoruz. Kadınlarımız, kızlarımız, çocuklarımız, kız kardeşlerimiz öldürülmesin! Yasama hakları ellerinden alınmasın! 6284 sayılı kanunu etkin uygulayın! Kadın ve çocuk katilleri, tacizciler, tecavüzcüler iyi hal indiriminden yararlanmasın! Ülke çapında yeterli sayıda kadın danışma merkezi, kadın sığınma evleri sayısı arttırılsın! Cinsel şiddet kriz merkezleri oluşturulsun! Ekonomik-sosyal, psikolojik baskılara uğrayan kadının yaşam mücadelesini devam ettirebilmesi için bu kadınlar sosyal güvenceye kavuşturulsun.

Bizler saçımız uzun, eteğimiz kısa, sesimiz var diye öldürülmek istemiyoruz. Özgürlüğümüzden ödün vermek istemiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 21:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fuat Akçay
Fuat Akçay - 4 yıl Önce

O sözleşmeyi okumuşmu acaba bu cahil.

SIRADAKİ HABER