CHP’DE SÜRPRİZ GELİŞME!..

CHP’DE SÜRPRİZ GELİŞME!.

20 Ağustos günü gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul öncesi bazı taşların yerine oturması için beklentiler içinde olunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde, ilçe başkanlığı için ortaya çıkan adaylara sürpriz bir isim eklendi. 2011 Genel Seçimleri’nde partisinden Zonguldak Milletvekili Adayı olan Neriman Posbıyık, 9 Ağustos akşamı parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile başkan adaylığını açıkladı. Bu karar partili geniş bir kesimden destek görürken, aralarında eski ilçe başkanlarından Hayrettin Kartal gibi isimlerin de yer aldığı bir kısım partililer, CHP’nin saltanat yönetimi benzeri bir yapılanmaya sürüklendiğine işaret ettiler.

Düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü’nün son zamanlarda iyi yönetilmediğine vurgu yapan Neriman Posbıyık, ortadaki sıkıntıların kaldırılabilmesi için öncelikle güçlü bir yönetimin oluşturulması gerektiğini belirtti. Sevgi, Barış ve Dostluk kenti Karadeniz Ereğli’de öncelikle bu duyguların CHP çatısı altında hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Posbıyık; “CHP’nin son zamanlarda birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirmek adına bize güvenen insanlarla yola çıktık.”, dedi. Ortaya başkan adayı olarak çıkan isimlerin, üzerinde durdukları bu birlik ve beraberliğin tesis ettirilmesinde yeterli olamayacaklarını ima eden Posbıyık, delege kendilerini seçip yönetimi teslim ettiği takdirde CHP’yi hak ettiği noktaya getirebilmek adına var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Belediye Başkanı olan eşi Halil Posbıyık ile birlikte aynı parti ve aynı amaçlar için mücadele edecek olmalarının da sanıldığı gibi dezavantaj değil önemli bir avantaj olduğunu sözlerine ekleyen Posbıyık, bu kararına karşı geniş bir kesimden olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Bazı parti üyelerinin ve birtakım belediye meclis üyelerinin de izlediği basın toplantısında eski ilçe başkanlarından Hayrettin Kartal ve Yaşar Balcı’nın yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Hayrettin Kartal ise basın toplantısının yapıldığı saatlerde sosyal medya hesabından paylaştığı bir bildirimde; “CHP 600 yıllık köhnemiş Osmanlı Hanedanlığına son vererek Cumhuriyet devrimini gerçekleştirmiş bir partidir. Yeni hanedanlık peşinde koşanlar bu partiye ciddi zarar verir.”, ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 12:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tebrikler
Tebrikler - 5 yıl Önce

Ak partiye söven Chpliler koltuk ne tatli değil mi?.... SİYASET böyle adice yapılmalı değil mi? Alkışlıyorum.... Aferin Neriman abla ıyıkı varsın.. CHP nin 'damarlarında ki asil kan bu.....

SIRADAKİ HABER