Çivici: Tecrübeme güveniyorum

Çivici: Tecrübeme güveniyorum

Çivici: Tecrübeme güveniyorum

CHP Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Erol Çivici, ilçede oda ve derneklere yönelik ziyaretlerde bulundu.
Karadeniz Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat’ı makamında ziyaret eden Çivici; ilçenin sorunlarını ve çözümlerini bildiğini ifade ederek, bu sebeple Belediye Başkanlığı görevine talip olduğunu belirtti.
Siyasete Anavatan partisinde başladığını anlatan Çivici, çok genç yaşta belediye meclis üyesi olduğunu hatırlattı.


Çivici ziyarette yaptığı konuşmasında, "Bu işi iyi biliyorum. 10 sene Cumhuriyet Halk Partisi’nde meclis üyeliği yaptım. Ben meclis üyesi olmadım diye Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılabilirdim. CHP'ye gönül verdim ve devam ediyorum. Birçok partiden o görev teklif edildi. Başka bir partiye sırf koltuk sevdası için gitseydim, giderdim. Ama ben kesinlikle Erol Çivici olarak yola çıktım. Tecrübeliyim. Belediyeyi bir çok kez temsil ettim. Bu konuda tecrübeme güveniyorum” dedi.
Samimi bir ortamda geçen ziyarette Ereğli konuşulurken, Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti ve Erol Çivici’ye çıkmış olduğu yolda başarı dileğinde bulundu.
"YÜRÜMEK DEĞİL, KOŞMAK GEREKİYOR"
Erol Çivici, Ziraat Odası ziyaretinin ardından kardeşi Mehmet Çivici ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.


Geçmiş dönemde TSO’da Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen kardeşi Mehmet Çivici ile birlikte TSO Başkanı Arslan Keleş’i  ziyaret eden Erol Çivici, burada Ereğli’nin ekonomik anlamda pek çok sorununun bulunduğunu ifade ederek, “Bu süreçte TSO Başkanı olarak senin üzerine düşen çok ciddi görevler var. Vatandaş da büyük beklenti içerisinde. Bu beklentide seni destekleyecek iki tane kurum var; bir tanesi genel iktidar bir tanesi de yerel iktidar. Eğer bu iletişim doğru hazırlanabilirse, ilerleyen günlerde inşallah Ereğli adına güzel şeyler olur. Ereğli’de artık yürümek değil, koşmak gerekiyor. Bu süreci doğru olarak yönlendirip götüremezsek, Ereğli yavaş yavaş yok olmaya mahkum. Yeni istihdam sahaları açamazsak, ekonomiyi çeşitlendiremezsek Ereğlimiz her geçen gün göç vermeye mahkum kalacaktır. Bu süreçte belediye, fabrikalar açacak bir kurum değildir ama istihdamı planlayan kurumdur. Yani bugün Ereğli’ye bir yatırımcı gelmek istediğinde organize sanayi bölgemizde yer kalmamış, sanayi bölgelerinde bütün parseller oluşturulamamış, dolayısıyla fabrika açacak bir arazimiz şu anda yok. Bunun için bundan 40-50 sene sonrasını düşünerek, bu işin planlamasını yapmak gerekiyor. Eğer biz bugünlerde bu planlamaları yaparsak şehir ilerleyen zaman içerisinde ivmeli bir şekilde yükselerek devam edecektir. Biz yürümeye değil, koşmaya geliyoruz. Bizimle beraber koşmak isteyen kim varsa, el ele tutuşup Ereğli’nin menfaatleri uğrunda savaşmaya hazırız. Ortak menfaatimiz Ereğli olacak, bireysel menfaatlerin hepsini bir kenara bırakacağız.” şeklinde konuştu.
Çivici, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Biz ne kadar iyi bir işadamı olursak olalım, nihayetinde zirvede tek başına duramazsınız. Bir piramidi oluşturmak gerekiyor, bu ticareti yaymak gerekiyor. Festivaller evet devam etmesi gerekir; ama dünyadaki tüm festivallerim bir amaç uğruna yapılması gerekiyor, ekonomiyi hareketlendirmesi gerekiyor. Festivaller üç günlük yapılmaz. Ticaretin olduğu noktalarda bunu belli bir amaç doğrultusunda yaparsınız. İşte, indirim festivalleri dersiniz, şehre ticari bir hareketlilik katarsınız. İnsanlar bir taraftan eğlenirken bir taraftan da esnafın cebine para sokarsınız. Bugün izliyorum; bana göre Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir tane şehir var; Eskişehir. Nesi var? Doğa güzelliği var mı? Yeşili var mı? Maalesef yok. Denizi var mı? Yine yok. Ama Ereğli’de dahil olmak üzere birçok insan grup grup Eskişehir’i görmeye gidiyor. Sanayisi büyümüş, Eskişehir hakikaten modern bir şehir olmuş. Bizim Eskişehir’e göre çok daha farklı değerlerimiz var. Bu değerlerimizin farkına varırsak, bu değerleri pekiştirirsek emin olun çok kısa zaman içerisinde çok iyi noktalara gelebileceğimizi düşünüyorum. Sizin gibi genç ve dinamik bir arkadaşımız var Ticaret Odası’nın başında. Belediyeyi de biz aldığımızda inşallah el ele verip çok daha iyi noktalara götürebileceğimize inanıyorum.”
KELEŞ: "ŞEHRİMİZİN BİRİKMİŞ ONLARCA SORUNU VAR”
TSO Başkanı Arslan Keleş de ziyaretinden dolayı Çivici’ye teşekkür ederek, “Çıkmış olduğun yolda başarılar diliyorum. Birlikte görev de yaptık. Dediğiniz gibi, Ticaret ve Sanayi Odası’nın gücünü daha etkin kullanabilmesi için iki tane idareye ihtiyacı var. Bir genel idare, iki yerel idare. Doğru ilişkilerle aynı dili konuşabilmek, aynı ihtiyaç ve talep doğrultusunda birlikte hareket edebilme dinamizmini yakalamış olmak gerekiyor. Bizim başından beri hep söylediğimiz diyalog. Ancak doğru diyaloglar kurarak, doğru iletişim araçlarıyla, doğru konuları belirleyip bunların üzerine odaklaşmakla ancak sorunlarımızı çözebiliriz. Çünkü şehrimizin birikmiş olan onlarca sorunu var. Tamam, Ereğli güzel bir yer, iyi bir şehirde yaşıyoruz ki biz de buradayız. Ama çözülmesi gereken de onlarca sorun var. Bu dönem inşallah bizim için de yerel idare için de bu işlerin üstesinden gelebileceği bir dönem olur. Üzerimizdeki şu ölü toprağını da atmış oluruz. Şehrimiz çok güzel ama birtakım noksanları var. Bunları gidermek için de biz herkesle işbirliğine açığız. Bizim burada 2 bin 500 üyemiz var. Sadece üyemizden ziyade sağlamış olduğumuz istihdama bakarsak yaklaşık 30 bine yakın örgütlü bir gücümüz var aslında. Bizim sorumluluğumuz bu 30 bin kişiye karşı, sonra şehrimize karşı. Dolayısıyla biz her türlü kurum ve kuruluşla iyi ilişkiler içerisinde olmak durumundayız. Biz oda üyemizin hak ve menfaatini sağlamak üzere hareket etmek zorundayız. Siyaset zor bir iş, bunun sana anlatmama gerek yok 15 yıllık bir tecrüben var. Bu işi en iyi bilenlerden olduğunu düşünüyorum açıkçası. İnşallah senin için de hayırlı olur" ifadelerine yer verdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER