Corona virüs Ereğli'de son durum!

Kdz.Ereğli'de vaka sayısı 115'e yükseldi

Corona virüs Ereğli'de son durum!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde korona virüs salgınının başlamasından bu güne kadar tespit edilen pozitif vaka sayısı 115’yükseldi.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak ve Ereğli’de de korona virüs salgını ile mücadele sürüyor. Kdz. Ereğli'de korona virüsü salgınının başlamasından bu güne kadar tespit edilen pozitif vaka sayısı 115’e yükseldi. Korona virüs testi pozitif çıkan 115 kişiden 68’i tedavi gördüğü hastanelerden iyileşerek taburcu edilirken, 20 kişi ise hiç hastaneye yatmadan evinde tedavi ile hastalığı yenmeyi başardı. Yoğun bakımda yatan hasta sayısı ise 2 olduğu belirtildi. Kdz. Ereğli ilçesinde korona virüs hastalığına yakalananlarda vefat sayısı 4 iken, numune alınan 7 kişinin ise test sonuçlarının beklendiği dile getirildi. Yetkililer vaka sayısının artmaması için vatandaşların kalabalık yemek ve ev ziyaretinden uzak durmaları konusunda uyardı.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU UYARIYOR!

Diğer yandan, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Korona Virüsü salgını ile mücadeleninin kötü gitmediğini söyledi.

Kaymakam Çorumluoğlu, bugün Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni ardından yaptığı açıklamada, ancak, her şeyin iyi olduğunu söymek için ise erken olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Koronavirüs ile mücadele çok fena gitmiyor ancak iyi demek için henüz erken. İşler iyi gidiyor gibi oluyordu ama bir çırpıda bir kişiye bulaştığını tespit ettiğimizde bir apartmanı karantinaya almak zorunda kalıyoruz. Bu da bizi hem yoruyor, hem de üzüyor, rakamları da artırıyor. Sonuçta, Devletin almış olduğu kararlara da uyacağız. Akyam Sayın Cumhurbaşkanımız da gerekli açıklamaları yaptı. Çünkü bu Türkiye’yi ilgilendiren bir sorun olduğu için bu gelişmeleri de ülke ile beraber değerlendiriyoruz. İnşallah Ereğli’de işler daha iyi gidecek.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER